Козметика с Алое Вера

Какво представлява Алое Вера?


Тропическото растение Алое е познато на човечеството и използвано от векове. Това уникално растение съществува в природата в над 500 разновидности, като най-познат и използван е сортът Алое Вера, наричан неслучайно истинско Алое. Алоето е много близко, като визия и свойства до друго южно растение – кактусът, като някои разновидности дори притежават малки бодлички. Това което го отличава, обаче от всички останали растения на планетата е богатството на полезни активни съставки в гелообразния сок, изпълващ листата му.

Сокът или гелът, извличан от месестите листа на Алое Вера е безценен източник на полизахарди, фенолни гликозиди, огромно количество ензими, аминокиселини, 12 витамина, над 20 минерала и така необходимата за живота Вода. Комбинацията от всички тези нутриенти е толкова перфектна, че никога не би могла да бъде получена в толкова ефективна форма при лаобораторни условия. Природата е най-мощният лечител и Алое Вера е най-сигурното доказателство за това.

Защо козметиката залага на Алое Вера?

Козметиката с алое вера от savio.bg има доказани антисептични и регенериращи кожата свойства. Сокът на растението се използва от векове при изгаряния, кожни възпаления и труднозарастващи рани. Способността на растението да подпомага обновяването на кожните клетки е причината козметиката с Алое Вера да се използва при проблемна и старееща кожа, а неговите доказани хидратиращи свойства го правят отличен източник на влага за сухата и склонна към зачервяване кожа.

Кремовете, лосионите и почистващите продукти с Алое Вера са предпочитани от огромна част от потребителите от всички възрасти. Хората с проблемна кожа са тези, които залагат изцяло на този уникален растителен компонент, а козметиката и санитарните продукти за деца със съдържание на Алое са приемани повече като лечебно средство, отколкото като козметично такова.

Коя е най-добрата козметика с Алое?

За да бъде един козметичен продукт наистина ефективен и полезен за красотата и здравето, той трябва да бъде максимално чист, а това означава че сокът на растението трябва да бъде извлечен по начин, който няма да намали неговите лечебни и регенериращи свойства.

Отглеждането на самото растение също е от огромно значение, тъй като, за да се постигне отлична чистота на суровината, растението не бива да бъде обработвано с никакви химикали, а почвата не трябва да бъде третирана с пестициди.

Компаниите, произвеждащи изцяло натурална или био козметика използват суровини, предоставени от Био-сертифицирани производители. Не е тайна, че Алое Вера се култивира и отглежда в специализирани ферми в различни региони на планетата, сред които Китай, Индия, Австралия и Парагвай и в голяма част от тези ферми се залага изцяло на екологично чистото отглеждане на растението.

Ако искате наистина да извлечете ползи от употребата на козметика с Алое Вера, задължително избирайте продукти, за които сте сигурни, че съдържат суровина с максимална чистота и в същото време са напълно лишени от каквито и да е химични субстанции, като парабени, стабилизатори, аромати и оцветители. Търсете върху опаковката символите на различните сертифициращи организации, обърнете внимание на опаковката и внимателно прочетете съдържанието на съответния продукт.

Алое Вера ще навлиза все повече в производството на козметика, след като хората започнаха да търсят качество, въпреки по-високата му цена. Това прекрасно растение е заело отдавна своето място в областта на медицината, а козметиката винаги е била много тясно свързана с този важен за живота на Земята отрасъл.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар