Аргановото масло в грижата за ноктите

Аргановото масло
Ноктите на ръцете изискват не по-малко внимание и грижа от всяка друга част на човешкото тяло. И това не е само защото искате те да изглеждат добре (все пак и жените, и мъжете се впечатляват от хубавите ръце), а просто защото и ноктите, както кожата, косата и зъбите например имат нужда от защита и грижа.

За съжаление, ноктите, особено когато говорим за женския маникюр, често биват подложени на същинско изпитание от различни лакове, лакочистители и други почистващи препарати и какво ли още не.

И всичко това е просто добавка към ежедневното влияние на сапун, веро, слънце, студ, миене с твърде топла или студена вода и какво ли още не.

Факт е, че ноктите израстват и новите по-здрави нокти заменят онези, които вече сме изтощили и изхабили до предела на техните възможности, но нали все пак и новите нокти ще бъдат подложени на същото?

Някой може да каже, че всичко това прави ноктите по-здрави и издръжливи, но това не е съвсем така. Загрубяването им не бива да се възприема като нещо хубаво.

Напоследък доста често се споменава аргановото масло като един много ефективен и качествен начин за поддържане доброто здраве на ноктите. Достатъчни са една или две капки от маслото, след което да масажирате известно време върха на пръстите и разбира се ноктите.

Аргановото масло е изключително подхранващо, защото е богато на витамини А и Е, както и на ценни мастни киселини. Това го прави много лесно за усвояване от кожата и ноктите.

Аргановото масло има и редица други качества, които го правят много удобно за прилагане. Така например, то попива лесно, след което не оставя никакви мазни и неприятни следи.

Аргановото масло е едно от така наречените сухи масла, които оставят кожата след себе си изключително чиста и без излишна мазнина.

Важно е да се отбележи, че освен самите нокти, които ще придобият здравина, гъвкавост и блясък, кожата около ноктите и по пръстите също ще се възползва максимално.

Тя ще стане по-здрава и еластична, а около ноктите, където обикновено се получават белене, загрубяване и втвърдяване в резултат от лоша грижа и вредни навици, кожата ще омекне и ще стане изключително приятна и гладка на допир.

Можете да намерите арганово масло на ниска цена в магазин Козметик Лайн - за връзка се обадете на телефон 0878/129 300

Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар