Може ли декоративната козметика да е полезна за кожата?

декоративен грим
Нека първо да започнем по-отначало, а именно да отговорим на въпроса какво представлява декоративната козметика. Това е всяка козметика, чието приложение е не да подхрани кожата, косата и тялото или да подобри тяхното състояние, а непосредствено да украси лицето и тялото на човека. Сред продуктите, които наричаме декоративна козметика, са спиралата за мигли, сенките за очи, очната линия, червилото, ружа, пудрата, фон дьо тена и други от този сорт.


Може ли декоративната козметика да бъде полезна и да подхранва, а не само да придава временен блясък?


При условие, че декоративната козметика играе толкова голяма роля в живота на много жени, а все по-често и в живота на много мъже, не е изненадващо, че очакванията от нея са вече доста по-големи от това, което са били преди години. Вече от декоративната козметика се очаква не само да Ви направи по-красиви, но и едновременно с това да подхранва клетките и да запазва младостта за по-дълго време.


Какви примери могат да се дадат за декоративна козметика, която да се грижи за кожата?


Ка първо място няма как да пропуснем bb кремовете. Те са продукт, който заличава недостатъците на кожата, прикрива петна, белези и други, които не желаем да се виждат, но едновременно с това подхранва кожата, хидратира я в дълбочина и я предпазва от вредното въздействие на слънцето.

Но не е само bb кремът. Съществуват редица други продукти, например хидратиращо червило. Това е продукт, който подхранва кожата на устните и я овлажнява, като в същото време придава блясък и неустоим цвят. Същото се отнася и за червилото-балсам, което защитава кожата от вредни влияния, например от напукване през зимата, като същевременно има силен декоративен ефект и придава на жената стилна и привлекателна визия.

Разнообразието от подхранващи продукти продължава с някои видове сенки за очи и дори очни линии, които съдържат полезни за кожата минерали и извършват известно подхранване, докато едновременно с това Ви правят да изглеждате по-красиви.

Много е интересно да се спомене боядисването на косата с къна. Къната е напълно натурален продукт, който не само няма да нанесе никакви вреди на косата, но точно обратното ще я подхрани, и то доста добре. Къната ще направи косата силна и едновременно с това ще и придаде прекрасен наситен и доста траен цвят.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар