Интимни хигиенизиращи кърпички

интимни почистващи кърпички
Както може би сте чували, редица експерти в сферата на интимната хигиена съветват да се измиваме в банята след всяко ползване на тоалетната по голяма нужда. Хигиенизирането следва в най-добрия случай да се извършва с топла вода и интимен гел. Това обаче не винаги е възможно, което поставя нашата нужда от хигиенизиране на изпитание. В такъв случай използването на интимни хигиенизиращи кърпички може да бъде много добро решение.


Как се отразява ползването на интимни хигиенизиращи кърпички върху здравето ни?

Използването на интимни хигиенизиращи кърпички е не само безопасно, но много повече - то дори е доста препоръчително. Специалистите считат, че когато нямаме достъп до място където да се измием на спокойствие, тогава тези кърпички са най-доброто решение. Макар че това е много важно както за мъжете, така и за жените, при представителите на нежния пол хигиената е дори още по-критичен въпрос не поради друга причина, а просто в резултат от спецификата на устройството на женското тяло. При дамите е много по-лесно да се стигне до инфекции и поява на неприятна миризма ако хигиената не се спазва стриктно.


А защо кърпичките трябва да са интимни?

Влажните кърпички, които са предназначени за почистване и хигиенизиране на интимната зона, като цяло са доста по-различни от тези, с които се почистват лицето или особено ръцете. В редица случаи кърпичките за ръце са антибактериални и съдържат алкохол, което е много вредно за деликатната зона там долу. За разлика от тях, интимните кърпички не съдържат никакъв алкохол или спирт, нито пък друг съставки, които потенциално да раздразнят кожата. Те са напоени с безвредни растителни и билкови масла, които имат успокояващ и овлажняващ ефект.


Заместват ли интимните кърпички миенето?

Категорично не. Интимните кърпички не могат и няма как да заместят миенето с интимен гел и топла вода, което трябва да се прави поне въднъж на ден, а в най-добрия случай при всяко посещение в тоалетната по голяма нужда. Въпреки това, те са един чудесен завършек в поддържането на безупречна хигиена всеки ден. При посещение в тоалетната, или при стомашно чревни разстройства, или в трудните моменти на месечния цикъл, влажните интимни кърпички могат да бъдат много полезни и да внесат комфорт и усещане за чистота в ежедневния живот.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар