Естествената алтернатива на околоочния серум

алтернатива на серума
Всеки, който вече е изпробвал околоочните серуми за очи, знае колко ефективни са тези козметични продукти. Когато например след безсънна нощ или след изморителен ден на работа искате да възвърнете плясъка в очите си, когато имате среща с приятели и искате да изглеждате добре, но имате сини кръгове и торбички под очите, когато имате среща с любимия или по друг повод, знаете че силата на околоочните серуми за очи е несравнима и те винаги ще Ви се притекат на помощ в случай на нужда.

Действието е експресно. След нанасяне са нужни само няколко минути, в които съставките на серума да проникнат в кожата и да подхранят и стегнат тъканите, правейки кръговете и торбичките под очите само лош спомен от миналото.

Доколкото серумите за около очите са много ефективни, специалистите все пак съветват да внимавате с тях и да не прекалявате с тяхната употреба. Тези продукти могат да са много ефективни, но ако ги използвате всеки ден, рискувате да станат неефективни за Вас, защото пренаситената на вещества кожа може да откаже да поема повече и тогава, когато Ви потрябва решение за освежаване на изморените очи, те може да не подействат.

Има обаче и други, напълно естествени и натурални начини, които дават близки резултати. Такова едно средство са краставиците. Може да Ви звучи странно, че един обикновен зеленчук може да произведе подобен ефект, но е факт, че това наистина действа.

Както сте виждали по кум модни списания и филми, поставянето на резени от краставица върху очите (и не само, резенчетата могат да се поставят по цялото лице под формата на маска) наистина има поразителен ефект. След като постоите няколко минути и полезните вещества от краставицата попият в кожата, тя става свежа, стегната и започва да придобива доста отпочинал и видимо по-младежки вид, а контурите на лицето сякаш са се променили.

Разбира се, серумите може и да са малко по-ефективни, но за това пък краставицата няма никакви недостатъци и може да бъде използвана толкова, колкото Ви се иска. Дори и да поставяте на лицето си резенчета от краставица всеки ден, тя няма да Ви навреди с абсолютно нищо.

Интересен факт е, че за да бъдат толкова ефективни много от тези серуми използват съставки като колаген и хиалуронова киселина. И тук става интересно. Защото една от храните, които имат свойството да помогнат на тялото да произведе най-много колаген (съставката, която придава елстичния вид на лицето) е именно краставицата.

Полезните хранителни вещества на краставицата могат да бъдат поети от кожата, а след това да се използват пълноценно от клетките. Още по-ефикасни са краставиците с това, че можете и да си хапнете от тях, което ще помогне на тялото да се насити с още повече полезни вещества, докато серумите за около очите могат да се използват единствени чрез намазване върху кожата.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар