Силата на алое вера

силата на алое вера
Алое вера е едно от най-известните растения когато става дума за раскрасителни процедури. Кой не е виждал стотиците видове лосиони, маски за лице, шампоани, сапуни и много, много други. Освен козметика, Вие може да използвате самото растение, което ще Ви изненада с изключителните си качества.

Как да направим това?

Гел за бръснене.

Алое вера може да се използва много успешно като гел за след бръснене. Гелоподобната течност от вътре има изключителни качества. Тя ще помогне да подхраните кожата и да я хидратирате в дълбочина след бръснене.

Грижи за устата.

Знаете ли че алое вера може да се погрижи за Вашата хубава усмивка? Съветваме Ви да се консултирате с Вашия стоматолог и да попитате как може да подобрите здравето на устната кухина с алое вера. Това растение се предлага под формата на най-различни кремове, разтвори и таблетки. Счита се че има изключително благоприятен ефект при справяне с широко разпространени проблеми като лош дъх, поява на кариеси и проблеми с вътрешността на бузите и венците.

Овлажняване на кожата. Алое вера може да се използва много ефективно като естествено овлажняващо средство за Вашето лице и тяло. Всъщност, именно това е най-популярното приложение на тропическото растение.

Средство за почистване на грим.

Ако търсите най-доброто средство, с което да почиствате грима вечер преди лягане, то алое вера е най-доброто решение на този проблем. След дълъг ден, след като кожата на лицето и изморена от носенето на толкова много грим, може просто да вземете парче памук и да го напоите с течност от листо на алое, след което да почистите внимателно кожата на лицето и зонта на очите. След почистването, лицето Ви ще бъде хидратирано, почистено, освежено, с приятно усещане за прохлада и гладкост.

Средство за третиране на косата.

Алое вера е изключително полезно растение не само за подхранването на кожата, но и в грижата за косата. Вземете едно листо от алое, разрежете го и натъркайте с вътрешността на растението косите си. След това изплакнете косата с чиста вода. Алоето ще ви даде две неща - мека хидратирана коса и здрава кожа на скалпа.

Средство за подхранване растежа на косата

Освен като ефективен естествен басам за коса (както ви показахме горе), алое вера може да се използва и като средство за стимулиране растежа на косата. Всичко от което се нуждаете е малко пресен гел, който може да се получи от разрязаното листо на алое. Масажирайте косата много нежно около 30 минути, след това изплакнете. Това е едно от най-добрите средства за интензивна хидратация, което ще накара косата Ви да расте по-бързо, отколкото сте очаквали, че е възможно.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар