Ползите от алое вера за кожата

ползите от алое вера за кожата
Ползите от алое вера за кожата са многобройни. Растението съдържа прозрачен гел, който може да бъде нанесен директно на кожата, от което тя да получи множество позитиви. Много проучвания са концентрирани върху ползите от алое вера, но учените са единодушни, че тепърва много положителни качества на това растение ще бъдат открити. Гелът от алое може да намери разнообразно приложение във козметиката, в това число и при домашно приготвените козметични средства в продуктите за коса и скалп, както и много други. Алое вера е с много широко приложение при кожни инфекции от различно естество, изгаряния и други. Учените считат, че това растение крие огромен потенциал, който ще може да се използва в борбата с различни кожни заболявания, псориазис, пърхот, екзема, генитален херпес и други. Ето и някои от приложенията на това безценно растение.

Слънчеви изгаряния. Алое вера има широко приложение в борбата със слънчеви изгаряния. Това растение оказва мощно изцеряващо влияние стимулирайки клетките да се самоизлекуват. Част от силата на растението се крие в мощните му хидратиращи свойства. Алое помага на кожата да се възстанови по-бързо и благодарение на антиоксидантнитет му свойства, както и хранителните му качества.

Помага при третиране на акне. Алое вера съдържа някои хормони, които имат противовъзпалителни качества и помагат на кожата да се бори с различни възпалявания, зачервявания и кожни раздразнения. Някои от тези хормони могат да стимулират растежа на здрави клетки, като по този начин минимизират възможно най-много риска от белези след като акнето вече е преборено. Алое е чудесно средство за борба и с други кожни заболявания.

Алоето е много богато на нутриенти. Съдържа над 75 различни вида нутриенти, които включват витамини, минерали, захари, ензими, салицилова киселина, аминокиселини и много други. Всички тези съставки на алое вера го правят незаменим източник за добро здраве.

Бори стареенето. Колкото по-стари ставаме, толкова повече започваме да се тревожим, че кожата ни е загубила еластичност или са се появили нежелани линии и бръчки по лицето. Алое вера съдържа цял комплект антиоксиданти, както и безценни витамини, например А и Е. Растението съдържа също така и важния за човешкото тяло бета каротин. Всички те заедно помагат на кожата да остане хидратирана и еластична за по-дълго време, придавайки младежки тен, мекота и гладкост.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар