Домашна маска за акне

домашна маска за акне
Акнето е сериозен проблем за много хора, особено за такива в по-млада възраст. Има обаче някои средства, които биха могли да бъдат доста ефективни, да прочистят вече появило се акне и да предотвратят по-нататъшната поява на този проблем. Ето някои доста ефективни маски, които бихте могли да си направите с подръчни средства у дома.


1. Маска от увесени ядки против акне.

Това от което се нуждаете е една чаена лъжичка сода за печене, 2 супени лъжици овесени ядки и малко вода. Смелете овесените ядки в блендер, след което добавете содата към тях и добавете към сместа малко вода (толкова, че да се получи паста).

Нанесете тази паста на сухо и почистено лице. Почакайте 10 минути, след това изплакнете с хладка вода.

2. Маска с белтък против акне и мазна кожа. Сложете белтъкът на едно яйце и лимонов сок в чиста купичка. Бъркайте докато сместа стане еднородна. Тогава добавете малко мед и продължете да бъркате докато меда се смеси с останалите съставки. Натопете малко памук в сместа и нанесете внимателно и равномерно на добре почистено лице. Избягвайте зоната около очите. Почакайте около 20-30 минути докато сместа изсъхне на лицето ви. Когато усетите това, просто отмийте с топла вода и подсушете добре.

3. Алое вера и лимон. Срежете листо от алое и изцедете гела от него. Сложете изцедения гел в блендер и добавете сока на един лимон. Направете еднородна смес. Тъй като това е нощна маска, ще трябва да използвате някакъв съд, с който да запазите сместа в хладилника. Преди да си легнете извадете от хладилника охладената смес и нежно нанесете върху лицето с пръсти. Не почиствайте, а вместо това си легнете така. На сутринта използвайте хладка вода за да изплакнете сместа от алое и лимон. Използвайте тази маска всяка нощ докато акнето изчезне. Резултатите ще ви смаят.

4. Медна маска за акне. Най-лесната медна маска за акне, която може да си представите е това просто да нанесете равномерно известно количество чист висококачествен мед върху лицето, след което да изчакате един час преди да го изплакнете с хладка вода. Но това не е единствената възможност. Ако имате повече време, тогава може да направите по-сложна маска, където медът отново играе ролята на основа. Необходими са две лъжички мед, една лъжичка кисело мляко, сокът на един лимон и две лъжички прясно мляко. Сложете всички тези съставки в малка купа където да можете да ги смесите в еднородна течност. Тогава, използвайки своите пръсти нанесете нежно върху почистената кожа на лицето. Изчакайте за няколко минути докато маската изсъхне, след което нанесете още веднъж. Повтаряйте процедурата докато сместа напълно свърши. Изчакайте 15-30 минути, след което изплакнете с топла вода.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар