Най-добрите плодове за кожата на лицето

плодове за кожата на лицето
Когато стане дума за кожата на лицето и за хубавия външен вид, първото което ни идва на ум е какви козметични и почистващи средства използваме. Въпреки това, козметиката е само част от истината, тоест козметиката ни дарява блясък отвън. За да бъде кожата още по-красива и сияйна обаче, не е достатъчно само какви продукти за лице използваме, а също и дали диетата ни е здравословна и съдържа всичко необходимо. Както винаги, именно плодовете са едно от нещата, на които трябва да обърнем най-голямо внимание. Ето кои са най-полезните плодове за кожата на лицето.

1. Банани.

Независимо дали ги похапвате или използвате като маска, кожата на лицето може много да се облагодетелства от тях. Те съдържат витамин С и витамин В6, които са много важни за еластичността на кожата. Консумирайки редовно този плод, кожата ще произвежда достатъчно вещества, които да забавят появата на първите бръчки.

2. Ягоди.

Освен че са изключително вкусни, ягодите са една от най-добрите храни в света за придобиването на кожа с младежки дори и от по-възрастни хора. Те съдържат големи количества витамин С, който действа на кожата противовъзпалително. Малко известно е, че ягодите са много добро средство за борба с акнето.

3. Авокадо.

За разлика от повечето плодове, които са основно популярни с витамините, които съдържат, авокадото е основно известно с мазнините, които могат да подобрят цялостно кожата и външния вид на лицето. Авокадото съдържа омега 9 мастни киселини, което бори нежеланото зачервяване на кожата и сухотата.

4. Папая.

Папаята съдържа големи количества витамини А, С и Е, както и множество антиоксиданти. Ето защо папаята е считана за отлично средство за почистване от токсините и за плод, който ни прави по устойчиви на радиация. Именно разнообразието от хранителни вещества прави папаята много желана от производителите на козметика. Някои от нейните съставки са високо ценени в производството на натурални кремове за лице.

5. Череши.

Черешите са изключително богати на антиоксиданти, което ги прави желан партньор в борбата със свободните радикали. Проучвания на Мичигънския университет показват, че ако пием по една чаша прясно изцеден сок от червени череши всеки ден, ние чувствително можем да забавим естествените процеси на стареене.

6. Лимон.

Лимонът не само изсветлява кожата и премахва тъмните петна, но също е добро средство за борба с мазната кожа. Ако страдате от акне, лимонът ще Ви окаже ценна помощ, помагайки на кожата да се възстанови и намалявайки риска от белези.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар