По-хубава кожа с помощта на остатъци от плодове?

хубава кожа с остатъците от плодовете
Не изхвърляйте остатъците от плодове, защото те са добро почистващо средство за кожата. Експертите в грижата за кожата са разработили някои невероятни методи за разкрасяване и почистване. Освен това, така ще оползотворите отпадъците от плодове. Ето най-интересната част на това какво може да направите още днес у дома с остатъците от плодове от последния обяд.


Остатъци от лимон за по-мека и хидратирана кожа.

Може да използвате остатъците от лимон за да направите кожата по-мека. Лимонът също така притежава добри хидратиращи свойства и съдържа в най-чиста форма витамин С. Качествата на този цитрус са отлични в поддържането на кожата влажна и в предотвратяването на сухотата. Ако излизате често на вън или работата Ви е свързана със стоене на открито, тогава помислете за лимоновите остатъци. Те могат да предпазят кожата ви от сухота.


Огризките от банан са идеални за сияйна кожа.

Неизядени парченца от банан могат да направят чудеса за придобиването на сияйна и младежка кожа. Освен самия плод, бихте могли да използвате и кората на банана. Обелената кора може да изглежда неприятно, но може да Ви донесе много облаги. Ако считате, че кожата Ви е изгубила блясъка си, тогава банановите кори могат да са отговора. Те съдържат витамини А, В и Е - най-важните за кожата. Просто е необходимо да натъркате лицето си с вътрешната страна на банановата обелка и да изчакате 20 минути преди да изплакнете с топла вода.


Остатъците от папая съживяват кожата.

Папаята е известна като един от най-вкусните плодове. Остатъците от папая обаче, също не са за подценяване. Най-вероятно сте виждали доста продукти за разкрасяване, които съдържат екстракти и съставки от папая. Папаята е доказано средство за подобряване текстурата на човешката кожа. Този плод се свързва със забележителните си почистващи свойства. Запомнете че папаята е едно от най-добрите средства за грижа за кожата на земята. Редовното използване на остатъците от папая може впечатляващо да освежи кожата ви. Въпреки че на пазара се продават какви ли не козметични продукти от папая, защо пък да не използваме по-евтин метод. Най-достъпният и евтин начин за това е да използвате останалите парченца плод - естествено и безопасно. Ако остатъците от плодовете не могат да бъдат използвани на момента, тогава има лесно решение - просто ги оставете в хладилника или дори във фризера и ги използвайте по-късно.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар