Домашни маски за лице за мазна кожа

маска за лице за мазна кожа
Мазната кожа е често срещан проблем за много хора, особено с идването на лятото. Най-смущаващото е това, че при мазната кожа най-отличително се омазнява зоната около носа, което дори може да повлияе на самочувствието на хората с този проблем. Други чувствителни зони са челото и брадичката. Това прави носенето на грим при жените неприятно и го затруднява. Още по-неприятно е това, че хората с мазна кожа често страдат и от поява на пъпки и черни точки. Ето защо мазната кожа е табу за всяка жена щом стане дума за красота. Ето няколко съвета как може да се справите с този проблем с подръчни средства у дома с помощта на някои плодове и зеленчуци. Не забравяйте да тествате преди това на китката за да се уверите, че не сте алергични!

Маска с грейпфрут. Грейпфрутът може да Ви помогне да се справите с мазната кожа. Благодарение на своите антисептични качества, този плод ще Ви помогне да намалите неприятното омазняване в значителна степен. Смесете 2 чаени лъжици сок от грейпфрут и половин лъжица кисело мляко. Добавете една чаена лъжица брашно. Използвайте получената смес да изтъркате кожата и след това оставете сместа на лицето за 20 минути. Тогава изплакнете с хладка вода и подсушете с мека кърпа.

Маска с домати. За разлика от традиционният начин за използване на доматите за разкрасяване сурови, можете да потопите един домат във вряща вода за 2 минути. След това го извадете, обелете, премахнете всичко излишно и смачкайте “месото” на пюре. Продължете като добавите една чаена лъжичка глина на прах за да се получи по-гъста смес. Измийте лицето и нанесете върху кожата. След 15 минути изплакнете с хладка вода. Повтаряйте два пъти в седмицата за да стане кожата суха и гладка.

Маска с ягоди. За да накарате кожата да минимизира отделянето на мазнина, трябва да използвате горчиви плодове. Те са полезни заради съдържанието на определен тип киселина която намалява активността на мастните клетки. Въпросната киселина се съдържа и в ягодите и то в изобилие. Направете на пюре 2 ягоди, след което смесете с 1 чаена лъжичка мед и 1 чаена лъжичка брашно. Разбъркайте добре докато се получи еднородна смес. Нанесете равномерно на лицето. Задръжте около 20 минути, след което изплакнете с хладка вода и подсушете с мека кърпа.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар