Маска за здрави нокти

маска за нокти
Всяка жена мечтае за перфектен маникюр. Добрата новина е, че това не е мираж. Дългите и силни нокти са едно от онези неща, които ние наистина искаме но трудно постигаме. По някакъв начин ноктите просто не искат да растат, бързо се чупят или започват да се нацепват по краищата. Изкуствените нокти винаги са решение, когато мисията е повече от невъзможна. Поддръжката на хубав маникюр обаче, винаги изисква поне малко финансови средства. Съвсем отделен въпрос е, че хубавите и здрави нокти са знак, че нашият организъм получава всичко от което се нуждае. В края на краищата дали ще изберете изкуствения маникюр или ще заложите на това да подобрите вашия собствен е въпрос на личен избор.

Ако сте избрали да положите усилия за собствените си нокти и сте се отказали от поддържането на изкуствен маникюр, тогава поздравления! Чудесен избор, който заслужава похвала и уважение. На първо място е редно да споделим това, че обикновено ноктите не могат да израстат здрави и силни, защото самите ние не поемаме достатъчно вода и зеленчукови протеини. Започвайки с водата, може би вече знаете това, че трябва да приемате поне 2 литра на ден. Встрани от всички други ползи от водата, тя е транспортното средство, което пренася хранителни вещества през цялото ви тяло и ви освобождава от натрупаните токсини.

Както казахме, важен е и зеленчуковият протеин. Една от най-добрите храни, на които да заложите са бобовите храни (боб, леща и други подобни). Ако искате да имате здрави нокти, то на всяка цена трябва да ги включите в менюто си. Освен това, вашето дневно меню трябва да включва храни от всички категории. Наблегнете на повече плодове и зеленчуци и като цяло избягвайте мазните и пържени храни. Освен вода в изобилие, може да пиете също най-различни билкови чайове и прясно изцедени плодови и зеленчукови сокове. А ето и малко допълнителна помощ за ноктите:

Маска за нокти: Смесете половин чаена лъжица червен пипер, добавете 10 капки гореща вода и смесете с една лъжица крем за ръце. Оставете сместа за 10 минути на водна баня. След като се охлади, изтъркайте с получената смес ноктите и оставете да стоят на мазани с нея за около 20 минути. След това е нужно единствено да измиете ноктите с вода. Незабавно след прилагането на тази маска, ще забележите, че ноктите са станали по-твърди и по-силни. Правете това веднъж в седмицата и ще се радвате на чудесни нокти.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар