Няколко неща, които не знаете за маникюра

красив маникюр
Поддръжката на маникюр винаги е била важен елемент от визията на една жена. Символ на стил, красота и не на последно място внимание към самите нас, ноктите винаги са били това, което впечатлява околните и кара нашите приятелки и колежки да гледат на нас с прикрита завист. Въпреки че ритуалът по поддръжка на маникюра се прави средно 2 пъти в седмицата, ние всички знаем че хубавите нокти изискват изключително много внимание. Дори и секунда невнимание би могла да провали часове старание и грижи. Какво трябва да знаем за хубавия маникюр и как да го постигнем?

Брокатът за нокти

Колкото и да ви се струва красив и да радва окото ви, брокатът за нокти е като акне за вашия маникюр. Да, когато го поставите изглежда прекрасно, но не така стоят нещата когато настъпи момент за почистване на ноктите. Ето защо, много маникюристи съветват да използвате този продукт с повишено внимание и да не го превръщате в навик.

Използвайте студена вода

Потапяйте полираните нокти в студена вода и задържайте така за известно време. Това ще ви помогне да накарате лака да изсъхне по-бързо и ще придобиете желаният цвят с по-малко усилия. Тази процедура е особено препоръчителна когато влажността на въздуха е по-висока.

Намажете в вазелин

Преди да започнете да нанасяте лак върху ноктите, експертите съветват да намажете около тях с вазелин. Това ще ви помогне да почистите по-лесно ако евентуално изцапате с лак около нокътя.

За декорация с точки

Ако желаете да декорирате ноктите с малки точици или да направите върху тях нещо много миниатюрно, тогава най-доброто решение е да използвате класическа малка дървена клечка за зъби. Това ще позволи да изпипате в детайли съвсем дребни и на пръв поглед незначителни орнаменти върху повърхността на вашите нокти.

Използвайте втвърдител за нокти.

Два пъти в седмицата използвайте продукт, известен като втвърдител за нокти. Той ще направи ноктите много по-здрави и устойчиви, както впрочем можете да се досетите и сами от името на този продукт. Изберете такъв, който е подходящ за вас според цвета на лака, който използвате.

Масажирайте ноктите

Знаехте ли че трябва да масажирате ноктите си? Най-вероятно не. Специалистите препоръчват да правите това вечер преди лягане всеки път когато се сетите, дори и ако е всеки ден. За да направите масажа правилно и за да подхраните ноктите, препоръчваме ви да използвате зехтин или кокосово масло.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар