Домашна маска за лице с киви - част 3-та

домашна маска за лице
Дотук разгледахме положителните страни на кивито, както и това с кои плодове може да се съчетае успешно за получаването на ефективна маска за лице. Разгледахме някои интересни идеи за това как кивито се комбинира с бадеми, лимони, банани и дори кисело мляко. Най-интересното обаче тепърва предстои.


5. Съживяваща маска за лице с киви.

Тази маска за лице и чудесно решение за вас, особено ако Ви се струва, че кожата Ви има сивкав и убит цвят и Ви се иска да я съживите и подмладите. А какво е необходимо за целта? Не много. Просто трябва да смачкате едно киви и да го смесите с ягоди докато се получи еднородна паста. Добавете малко пудра от сандалово дърво и хума. Тези съставки са чудесни и ще ви помогнат успешно да контролирате мастната секреция в кожата. Нанесете маската на вашето лице и я оставете да подейства за около 15 минути. Накрая просто изплакнете с топла вода и подсушете. Тази маска е подходяща за всички типове кожа.

6. Маска за лице с киви и авокадо. Авокадото е много богато на витамини А, Е, и С. Те всички са изключително добри и важни за поддържането на здрава и лъскава кожа. Смачкайте половин авокадо и едно киви докато се получи гладка и кремообразна маса. Добавете малко количество мед към пастата за да я направите по-хранителна. Нанесете върху лицето равномерно и я оставете да подейства за 15 минути. Изплакнете с топла вода. Тази маска е подходяща за тези от Вас, които търсят решение за борба с бръчките и целят да получат добър анти ейдж ефект.

7. Маска за лице с киви и яйчен жълтък.

Отдавна е известно че яйцата имат много добър ефект върху кожата. Те я правят видимо по-стегната и притежават редица почистващи свойства. А ето как да си направите в домашни условия една чудесна маска с киви и яйце. Смесете половин смачкано киви с една чаена лъжица зехтин или бадемово масло. Към сместа добавете един яйчен жълтък и смесете добре до постигането на еднородна смес. Когато масата е готова и е добила кремообразен вид, нанесете на лицето тънък слой, който трябва да подейства поне 15 минути. Измийте с топла вода. Тази маска за лице ще Ви помогне да придобиете по-лъскава кожа, но не само това - разнообразните съставки ще помогнат да получите цялостен, комплексен ефект.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар