Домашна маска за лице с киви - част 2-ра

маска за лице с киви
В първата част на тази статия ви представихме кивито - един малък и на пръв поглед семпъл плод, който обаче има редки и неподозирани достойнства. Разказахме ви за това колко полезен може да бъде плода при употреба за разкрасителни процедури. А сега нека продължим с няколко интересни маски за лице, в чиято основа е този малък сладко кисел зелен плод.


2. Маска за лице с киви и бадеми.

Бадемите са едни от най-големите източници на витамин Е. Когато това се съчетае с изключително богатото на витамин С киви, то резултатът е велик. За да приготвите тази маска за лице, първо трябва да накиснете няколко бадема за през нощта. Смачкайте ги на следващия ден с около грам или два брашно (съвсем малко количество). Сега добавете намачканото киви и направете паста. Нанесете пастата върху лицето и не го измивайте докато не изсъхне.

3. Маска за лице с лимон и киви.

Лимоновият сок винаги се е считал за естествено средство за избелване на кожата на лицето, а високите хранителни стойности на кивито са идеални за придобиването на младежка кожа. Лимонът и кивито заедно като комбинация правят тази маска изключително подходяща за хора, които имат проблеми с мазна кожа. А ето как да направим маската: Направете на пюре едно киви и добавете малко прясно изцеден сок от лимон. Нанесете върху лицето, използвайки памук или тампон за грим. Оставете да подейства за поне 15 минути. След това просто изплакнете с леко топла вода. Тази маска ще ви помогне да минимизирате недостатъците и да решите проблема с разширените пори на лицето.

4. Подхранваща маска за лице с киви и банани. Маската за лице с киви и банани е предназначена за хора със суха или нормална кожа. Витамините, които се съдържат в бананите, са много полезни за кожата. За да направите тази маска първо трябва да намачкате един банан. След това намачкайте и добавете едно киви и завършете с чаена лъжичка кисело мляко към сместа. Получената смес може да нанесете върху лицето и да оставете да подейства за 15 минути. След това не е нужно нищо друго, освен просто да изплакнете лицето с малко топла вода и подсушите с чиста кърпа. Тази маска ще хидратира и умекоти кожата Ви.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар