Домашна маска за лице с киви - част 1-ва

маска за лице с киви

Кивито е плод, който наистина трябва да обичате. То добавя превъзходен вкус към плодовата салата, а и към зеленчуковата такава. Ако ви се струва, че зеленчуците са някак безвкусни, тогава няколко парченца киви могат да направят чудеса със специфичния сладък и едновременно с това леко кисел вкус. То е пълно с витамини, а помощта му в случай, че искате да се отървете от някой и друг килограм е просто безценна.

Освен към салатата, кивито може да бъде и чудесно средство за поддържане на кожата у дома. Хората, които редовно си правят маска за лице от киви споделят, че усещат кожата си видимо по-здрава сияеща гладка и с излъчване, което досега не са виждали.

Няколко факта за кивито преди това:

- Кивито съдържа 3 пъти по-голямо количество витамин С от портокалите на 100 грама продукт.

- Кивито неимоверно подсилва имунната система на човека, което е много полезно, особено през зимния сезон, когато върлуват различни вирусни заболявания.

- Кивито е чудесно средство, с което да преборите всяка инфекция.

- Помага на тялото да се самопоправи там, където има нужда.

- Кивито е много богато на минерали. То регулира баланса на течности в организма, кръвното налягане и здравословното ниво на електролити в тялото.

- Богато е на омега 3 мастни киселини, които са изключително важни за поддържането на здраво сърце и стави. Подпомага метаболитните процеси.

- съдържа витамин Е, който е силно анти ейдж средство и защитава от свободните радикали.

Заради тези и много други свои качества, кивито е едни от най-обичаните плодове. В допълнение на всичко което казахме до сега, то е един от най-избираните плодове за правене на маска за лице.

Внимание! Някои хора могат да бъдат алергични към този плод, така че преди да тръгнете да си правите маска за лице от киви, най-добре натъркайте малко парченце от плода върху кожата си. Ако усетите какъвто и да било дискомфорт или някаква следа от възпаление, не използвайте този плод за направата за домашна маска за лице.

1. Маска за лице с кисело мляко и киви.

Киселото мляко и кивито са на пръв поглед много различни, но и двете храни имат нещо общо по между си. Те са еднакво добри за консумация, но и за нанасяне върху кожата като козметични продукти. А ето как да направите и ефективна маска от тях. Първо, трябва да нарежете на фини парченца един плод киви. След това трябва да го напрявите на паста. Може да го намачкате с вилица, а може да използвате и ренде. Някой дори не режат плода, а просто го избелват от мъхестата обвивка и го настъргват на рендето, при което той се превръща на нещо подобно на наша. Към така смляното киви добавете чаена лъжичка кисело мляко и разбъркайте за да се получи хомогенна смес. Нанесете своеобразната маска върху кожата на лицето и оставете да подейства за 15 или 20 минути. След това просто изплакнете с топла вода и подсушете лицето с чиста хавлиена кърпа. Виждате ли разликата?
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар