Как ефективно да изгорим повече калории

Изгарянето на достатъчно калории е фактор за поддържането на здравословно тегло и когато имаме нужда да отслабнем. Всички искаме да изглеждаме добре и да бъдем по-здрави, но постигането на тези цели зависи до голяма степен от нашата диета. Предлагаме ви 5 начина за по-ефективно изгаряне калории, които ще ни помогнат в начинанието, без това да ни струва много усилия или промяна в режима на хранене.

1. Пълноценна закуска

Според научни изследвания, закуската е най-добрият начин да ускорим метаболизма, но повечето от нас все още имат склонност да пропускат първото хранене за деня - или просто да си купят нещо дребно за из път. Най-добрата закуска е комбинация от протеини (например яйца), въглехидрати (препечен хляб или овесени ядки) и здравословни мазнини (зехтин или ядки).

2. Слушайте стомаха си

Ако стомахът ни се оплаква, че е гладен, трябва да се нахраним. Точно толкова важно е да спрем да ядем, когато сме вече сити. Ако преядем, нашето тяло складира излишните калории под формата на мазнини. Ако не ядете достатъчно, обмяната на веществата се забавя, за да се запази енергията.

3. Добра хидратация

Нашият черен дроб пречиства организма от токсините и превръща мазнините в енергия и се нуждае от вода, за да функционира правилно. Добре е да се пият достатъчно течности, като водата, разбира се, е идеалният избор.  Освен това, консумацията на много плодове и зеленчуци, чай и сок ще хидратират организма достатъчно. Просто трябва да се уверите, че напитката не съдържа много захар, за да избегнете приема на допълнителни калории.

4. Консумацията на пробиотици

Едно скорошно проучване, публикувано в Molecular Systems Biology, установи, че бактериите, като тези в киселото мляко и пробиотичните добавки, могат да помогнат за подобряване на храносмилането и обмяната на веществата, като по този начин да спомогнат за свалянето на излишни килограми.

5. Повече подправки

Капсаицинът, който се съдържа в лютите чушки, може да ускори метаболизма само за 30 минути с повишаване на температурата. Това означава, че за да изгаряте повече калории, просто трябва да добавите шипка лют червен пипер към вашата храна.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар