Съвети за здрава и красива коса

Можете да прочетете много съвети за красива и здрава коса. Някои от тях са наистина полезни, някои не действат, а други са направо вредни. На първо място, преди да започнете да третирате косата си по някакъв начин, трябва да сте сигурни, че използваният метод е подходящ за вашия тип коса.

Един от съветите за красива коса е да не сменяте често шампоана си, защото привиква към него. Все пак, това все още не е доказано. От други източници можете да прочетете, че използването на зехтин  е полезно, но след това е много трудно да го измиете от косата си и тя може да бъде сериозно увредена.

 Най-добрите съвети за здрава коса:

Не забравяйте, че важни фактори за състоянието на косата са климатичните условия и диетата. За да запазите косата си здрава и красива вие трябва да си набавяте достатъчно витамини и минерали. Преди да се вслушате в един или друг съвет за здрава коса, консултирайте се със специалист, за да избегнете нежелани последици, защото е твърде възможно някои от твърденията да се окажат неверни.

Друг съвет за красива коса е да използвате лимонов сок за нейното измиване. Лимоновият сок придава блясък на косата, като неутрализира веществата, които се задържат върху нея, докато я миете. Изплакването на косата трябва да се прави с хладка вода. Топлата вода е враг на косата, който убива нейния блясък. Ако е възможно, използвайте сешоар на най-ниската степен и я оставате да изсъхне напълно от само себе си. Горещата струя въздух не само изсушава прекалено косата, но я прави чуплива и “скучна”.

Ако искате красива коса е добре да ограничите използването на козметични продукти, които съдържат алкохол. Косата става суха и чуплива от него. Много по-добре е да се използва серум вместо гел. Това я прави  гладка и лесна за разресване.

Съвети за красива коса:

Ако косата ви е мазна, не използвайте допълнителни продукти. Третирайте сухата коса с крем или маска. Ако косата ви е гъста, използвайте балсам за лесно разресване.

На някои места ни съветват от време на време да използваме шампоан против косопад. Това е абсолютно ненужно, ако нямате подобен проблем. Не забравяйте, че през пролетта и есента косата започва доста да пада за известно време. Само ако това продължи повече от три месеца, може би имате повод за безпокойство.

Ако имате проблем с цъфтеж на косата, това не означава, че тя ще спре да расте. Растежът идва от корените. При леко подстригване на връхчетата, косата ще изглежда по-добре, но това няма да ускори растежа и.

В случай, че скалпът ви сърби, причината не е задължително да бъде свързана с пърхот, въпреки че и това не е изключено. Преди да се насочите към шампоан против пърхот, се уверете, че проблемът не е в продуктите, които използвате в момента. Има случаи, в които някои от съставките на шампоана дразнят кожата на главата и след като спрете да ги използвате, проблемът изчезва.

Използвайте тези съвети, хранете се правилно, избягвайте горещото третиране и ще се радвате на здрава и красива коса за дълго време.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар