Отървете се от сухата кожа и екземите

Как действат почистващите продукти?

Водата сама по себе си е напълно достатъчна да измие мръсотията. Въпреки това, водата има нужда от малко помощ, когато нечистотиите са свързани с мазнина. Тази помощ често е под формата на повърхностно активно вещество.

Как действа това вещество?

То помага на водата да си свърши работата чрез свързване към мръсотията по повърхността на омазнената кожа.

След това разгражда мазнината, която е свързана с мръсотията, така че и двете да могат да бъдат изплакнати. Ето защо например сапунената пяна ви кара направо да „скърцате” от чистота.  Но не се заблуждавайте, това не е толкова хубаво, колкото звучи – кожата ви остава без никаква мазнина по себе си!

Натриев лаурил сулфат (SLS)

Най-често използваното повърхностно активно вещество при производството на продукти за тялото и банята се нарича натриев лаурил сулфат (SLS). Избягвайте този токсин при всяка възможност! Той е изобретен като индустриален обезмаслител за гаражи и се използва за премахване на маслото, оставено от счупени автомобили, което го прави едно от най-силните повърхностноактивни вещества на пазара. То изсушава кожата, причинява раздразнения, обриви и  влошава екземите.

Популярни продукти, които обикновено съдържат SLS:

     сапун
     шампоан
     душ гел
     паста за зъби
     крем за бръснене
     прах за пране
     вода за уста
     бебешки кърпички
     скраб за тяло
     за почистване на лицето
     всичко останало, което прави мехурчета или пяна

Но ако SLS е толкова вредно вещество, защо компаниите го използват в своите продукти?

Предположете - защо повечето компании добавят химикали към своите продукти? Защото е евтино! В крайна сметка получавате това, за което плащате. Ако нямате нищо против сухата кожа, екземи и обриви не обръщайте внимание на това вещество. Но срещу малко повече пари можете да си купувате натурални продукти, които са много по-нежни към кожата. 
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар