Открийте баланса между високите токчета и здравето

Жените обичат високите токчета. Или поне повечето от нас. Въпреки, че често страдаме, стремейки се на всяка цена да изглеждаме перфектно, добре е да се помисли и за здравето. Твърде високите токчета са вредни за костите на краката, което води до преумора, изтощение, разширени вени. Продължителната ежедневна употреба на високи токчета може да доведе до трайно увреждане на костната структура на долната част на краката и ходилата.

Но как да разберем дали носим прекалено високи токчета? Доскоро повечето експерти определяха като граница между приемлива и вредна височина на тока 5 см. Според ново проучване на американски ортопедични хирурзи, обаче, оптималното ниво на токчета на жените не трябва да бъде повече от 2,5 см.

Експертите многократно предупреждават за сериозната вреда за здравето, която носят със себе си високите токчета. Проблемът е, че тези обувки са неустойчиви, нестабилни и така се увеличава тежестта върху краката. Това води до проблеми като преумора и болки в краката и пръстите на краката.

Ниските токчета (около 2,5 см), според експерти, са идеални, защото осигуряват баланс между здравето и красотата.

Но перфектната височина на токчетата едва ли някога ще бъде точно определена. В крайна сметка, човешкия крак никога не е бил пригоден за обувки. Затова, най-добре е всяка жена да се довери на своето чувство за комфорт и да не излага на риск здравето си. Само така можем да изглеждаме добре и да се чувстваме по същия начин.

Как да се справим с умората в краката, причинени от високите токчета:

• Седнете и вдигнете краката си поне до нивото на талията. Така кръвообращението в краката ще се подобри и болката постепенно ще изчезне.

• Накиснете краката в солена вода. Това съответно ще разшири кръвоносните съдове и подобри кръвообращението.

• Кремовете с мента са много полезни. Действат охлаждащо и освежаващо. 
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар