Съвети как да изберем парфюм

парфюм

Вероятно сте се сблъсквали с трудността да изберете подходящия за вас парфюм още от първия път. След няколко различи аромата, поднесени пред носа ви, вече не можете да усетите никакъв друг мирис.

Това е известно като сензорна умора. Специалистите препоръчват „рестартиране“ на сетивата с помощта кафе на зърна или нулиране.

Един колекционер на парфюми, обаче, опроверга нулирането на рецепторите. Според него номерът с кафето на зърна не действа много ефективно, освен може би да се създаде един вид изходно ниво, на база на което преценявате различните аромати. Това изисква известно обучение. Повечето парфюми, които усещате и  познатите аромати, които разграничавате, създават в ума ви точни спомени от различни парфюми.

Също така, новостта на парфюма е основен фактор. Нашите мозъци реагират на нови аромати по съвсем различен начин, отколкото на такива, които се пазят в спомените ни. Вашето здраве също е фактор. Когато се чувствате претоварени очевидно не е време да избирате парфюм, хормоналните изменения, когато сте гладни, емоционалното ви състояние също добри да имате предвид. Един сладък парфюм може да мирише вкусно, просто защото не сте се нахранили навреме, а по-късно парфюма не изглежда чак толкова апетитен.

Атмосферата, особено температурата и влажността на въздуха, в който можете да опитате парфюма ще даде огромна разлика. Аз съм купувал парфюми в летището на суха страна, които миришат съвсем различно, когато ги миришеш отново при завръщането във влажен град. Когато се миришат много аромати наведнъж, те неизбежно ще окажат влияние един на друг, както и отделните молекули, които правят аромата ще реагират една на друга в носа ти.

Затова най-добрият начин да освежите вашата обоняние е да излезете навън на чист въздух. Що се отнася до методологията, харесва ми да мириша парфюма първо върху хартиени ленти. Ако съм привлечен от нещо, аз ще го приложа върху кожата си, китката, обратната част на ръката, предмишницата. Напуснете магазина, освен ако не сте решени да направите импулсивна покупка.

Можете да използвате парфюма няколко пъти в различни контексти. Парфюмът често мирише съвсем различно навън отколкото вътре. Пробата върху собствената ни кожа е най-важният фактор, това е решаващо при определяне дали парфюмът е траен и ако тя е така, можете да инвестирате в закупуване на луксозното шишенце.

И най-накрая, вкусът се променя с времето. Един парфюм, който  обичаш като тийнейджър винаги ще ви напомня за хубавите и лошите моменти от този период. Поради силно асоциативния характер на чувството за мирис, парфюмът винаги ще ви напомня за времето, когато сте го използвали.

Източник: https://justproveit.bg/

Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар