Каква мъжка визия да изберем за пролетно-летния сезон?

Сезон Пролет - Лято

Този сезон обхваща модата през времето от годината, което започва със стопяването на последните снегове и започването на пролетта и трае до времето, което се характеризира със застудяването. Точно както можем да предположим спрямо обхвата и топлото време, което символизират, и самите дрехи са много по - леки, по - ефирни, незапаряващи и свежи. 

Както природата е обсипана с цветовете на тревата, слънчевите лъчи, цветята и всичко красиво и живо, което се символизира в тях, така и модата е цветна и излъчва светлина и топлина.

Трендове

През този сезон винаги актуални са ярките и наситени цветове. Флоралните мотиви, превъплътени в ризи, сака, тениски са популярни и предпочитани през този моден сезон. Те са вдъхновени от хавайските ризи и бермуди. 

В мъжката мода повече се залага на такива в изчистени цветове - тъмно синьо, петролено зелено, но има и мъже, които залагат на цяла палитра - жълто, червено, оранжево и комбинацията от тях. Има модели със съвсем леко загатващи флорални мотиви, а има и такива, които поставят тези елементи в центъра на вниманието на дрехата. И двата варианта са подходящи, стига притежателят им да ги комбинира умело. 

Няма да сбъркате, ако заложите на розовия цвят. Погрешно схващане е че той не е подходящ за мъже. Проблемът е че повечето представители на мъжкия пол не знаят как да го съчетават с други цветове и не знаят как правилно да го приложат като елемент на облеклото, затова го избягват. 

Друг тренд, който изпъква през пролетно - летният сезон е носенето на блузи с къс ръкав с принтове. Предпочитани са едноцветни блузи в неутралната гама, върху които се открояват цветни и пъстри символи, картинки и надписи на различните марки, които ги произвеждат. 

Лятото е този сезон, който диктува най - много модни трендове, всеки от които е различен, интересен и символизира свежест. Не задължително обаче е важно да спазваме винаги новите модни тенденции. Има мъже, които предпочитат и залагат винаги на вечната класика в облеклото, открили своята индивидуалност във времето и са я запазили.

Подходящи материи за мъжко облекло

Ленените и памучните дрехи са популярни и предпочитани сред мъжкото облекло. И двете материи не запарват кожата и точно тази тяхна характеристика ги прави подходящи за тези топли месеци от годината. 

Ленените ризи са елегантно предложение за сезона, които можем да съчетаем както с официален панталон, така и с джинси и по този начин едновременно да изглеждаме ефектно и да се чувстваме комфортно през топлите летни дни. 

Като не търсен ефект можем да отбележим, че ленът е плат, който лесно се мачка и това го прави отличен избор за небрежно - формален външен вид.

Панталони, изработени от лен също са удачен вариант за летния сезон. Цветово можем да откроим като най - търсени и купувани ленените панталони в цвят слонова кост, светло сиво и бяло, всеки от които цветове излъчва свежест.

Лененото сако е отличен избор за връхна дреха през прохладните летни вечери. Съчетава се отлично както с елегантен, така и със спортно - елегантен стил облекло. В комбинация с риза и мокасини или еспадрили, бихме изглеждали изключително добре. 

Памукът е материал с най - широка употреба в изработката на дрехи за всеки сезон. Както споменахме, той не запарва, което го прави наш оптимален избор за дрехи, които да носим през топлите дни.

Памучни ризи с къс или дълъг ръкав в широка цветова гама присъстват в колекциите на всички мъжки модни брандове за пролетно - летния сезон.

Голямо разнообразие - какво да изберем?

На въпросът “ Какво да изберем? “ няма правилен отговор, защото никой избор не е решение за всички мъже. Независимо от многото и постоянно навлизащи модни трендове през летния сезон, на първо място трябва да се осланяме на своя личен комфорт, стил, вкус и предпочитание. 

Да запазиш своята индивидуалност е винаги на мода. Намери съчетанието от стилове и цветове за своята перфектна визия! 

Тази статия е написана в партньорство с Carducci - водещ бранд мъжко облекло.

Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар