Класически блендер или Magic Bullet – кой е по-добрият кухненски помощник?

За приготвяне на храна и здравословни напитки, всяка домакиня използва помощта на различни устройства, едно от които е блендерът. Този кухненски уред смесва, разбива и смила различни храни, като по този начин ускорява процеса на готвене. Днес неговото място все по-често се заема от един сходен уред, предлаган в търговската мрежа под различни наименования – Nutri bullet, Magic Bullet и др.

Макар и доста различни като дизайн и свойства, двата домакински уреда могат да се заместват взаимно. Ако планирате покупка на такова приспособление и се колебаете между двете разработки, то следващите редове ще ви бъдат особено полезни. Нека разгледаме спецификите на всяко устройство, заедно с неговите плюсове и минуси.

Особености на стационарния блендер

Стационарният блендер се състои от база, в която е монтиран електромотор, задвижващ приставката с ножове. Върху базата е разположена кана с ножове, инсталирани на дъното. С помощта на такова устройство можете да приготвяте коктейли, мусове, да разбивате протеинови шейкове, тесто за палачинки и др.

Предимство на стационарния блендер е скоростта и липсата на физически контрол върху процеса на работа. Продуктите се зареждат в каната, бутонът "Старт" се натиска и след няколко минути всичко е готово. Интензивността на смилането на продуктите зависи от мощността на устройството.

Диапазонът на мощността на устройствата на пазара е от 300 до 2300 вата. Най-добрият вариант за дома е с мощност 600 вата. Такова устройство лесно смила и смесва плодове и зеленчуци. За смилане на твърди храни - ядки, сушени плодове, лед, ще ви трябва по-мощен модел с капацитет 700-1000 вата.

Предимствата на стационарния блендер включват:

· Лесно приготвяне на течни ястия - супи, бебешки пюрета, коктейли, тесто.

· Продуктите са херметически затворени - не пръскат и не цапат.

· Възможност за готвене на големи порции наведнъж.

· Не изисква пряко участие по време на готвене.

Недостатъците са: Не смила твърди храни до гладка консистенция - моркови, ядки, сирена. Повишено ниво на шум по време на работа. Заема повече място в кухнята.

Особености на Bullet устройствата

Nutribullet е блендиращ екстрактор на хранителни вещества, наричан още фитнес блендер. Основната разлика между него и стационарния модел е възможността за смилане на продукти с влакнини, семена и стъбла с цел запазване на хранителните вещества. Magic bullet - вариант, предлаган в онлайн магазин tip.bg, разгражда клетъчните, стени на фиброзните растителни храни, освобождавайки важните витамини и минерали, които те съдържат.

Той трансформира твърди влакна, семена и ципа в копринено гладка текстура, доставяйки храна на тялото ви в лесно смилаема форма. С помощта на булета можете да приготвяте витаминозни смутита и коктейли, супи, бебешка храна, кремове, шербети. Хранителните вещества, които се намират в продуктите, се усвояват по-добре от тялото, което означава, че подобряват общото състояние, съня и настроението.

Мощността на булетите е ключова характеристика за пълноценното смилане. Различните модели имат мощност от 250 - 900 W. По-мощното устройство може да смила старателно и да извлича полезните вещества от продуктите. Мощността му трябва да бъде 600 - 900 W, за бързо и качествено смилане, с екстракция на полезни вещества - фитонутриенти.

Предимство на булетите е, че могат да блендират до гладка текстура стъбла, семена, ядки и лед, извличайки всички полезни микронутриенти. С помощта на нутрибулет можете да приготвяте витаминозни коктейли и смутита, сосове, пастети, хумус, фина бебешка храна. Фитонутриентите (полезни витамини и микроелементи), с които е обогатен коктейлът, засищат, възстановяват силите, нормализират метаболизма, съня, подобряват качеството на живот.

Този уред е незаменим за спортисти, привърженици на здравословното хранене, бременни жени, млади майки. Единственият недостатък е доста по-високата цена на фирмения прототип спрямо обикновените блендери. Затова ви предлагаме да посетите tip.bg, откъдето да се снабдите с по-достъпния, но също толкова качествен екстрактор.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар