Уреди с транспортни дефекти – доколко важна е за вас визията на техниката в дома ви?

Днес в някои магазини за битова техника (физически и електронни) се предлагат битови уреди с транспортни дефекти. Тази гама домакинско оборудване се радва на сериозен интерес от страна на купувачите не без основание. Това са изцяло чисто нови уреди в отлично техническо състояние. Единственият им недостатък са леките драскотини и вдлъбнатини по корпуса, заради които цената е изключително атрактивна.

Кое е по-важно за вас – визията на уреда или възможността да го купите с огромна отстъпка?

Основният въпрос, когато стане въпрос за продукти с леки нарушения във външния вид, е кое е по-важно за купувача – уредът да изглежда перфектно или да го закупите на много по-ниска цена? Цената е решаващ фактор за българския потребител. Всъщност, броят на хората, които могат по всяко време да си купят нова пералня, хладилник и фурна за вграждане, е много малък.

За средностатистическото българско домакинство е финансово невъзможно да закупи цялото кухненско/домакинско оборудване наведнъж. Когато говорим за съвсем нови уреди, такива от ново поколение, продуктите с транспортни дефекти са единствен вариант. Далновидният българин е напълно наясно, че със скромните си доходи не може да предявява особени претенции.

Не и към такива дребни недостатъци, като ожулена боя, чукнат страничен панел и липсващ капак на готварската печка. Алтернативата на безпочвените капризи е възможността да готвиш на безупречна печка Bosch, да переш в пералня Miele, да съхраняваш храната си в комбиниран хладилник с фризер Samsung / Siemens, оборудван с ледогенератор и диспенсър за вода.

В крайна сметка външните дефекти са почти винаги трудно забележими. В много от случаите те се намират върху страничните стени на корпуса, където е невъзможно да бъдат забелязани дори от най-наблюдателните ви гости. Когато уредите се подредят в редица, поставят се до стена или бъдат вградени, белезите от леко чукване и одраскване при транспортиране стават абсолютно невидими.

Предимства на техниката с лек транспортен дефект

На онези, които изпитват лек скептицизъм към възможността да закупят съдомиялна с леки козметични дефекти, ще изброим някои съществени предимства на този вид бяла техника. В основата на аргументите ни е безспорно цената. Никой не може да отрече, че стойността на уредите е от първостепенно значение. Има разлика между това да закупите нискокачествена печка за 600лв и първокласен модел на Bosch за 500лв, който реално струва 1000лв.

Качеството на уреда е следващият ни аргумент, а то би трябвало да е важно за всеки. Факт е, че почти всички уреди с транспортни дефекти са внос от страни като Германия, Австрия и Италия. Разликата между техниката, внесена от Германия, и огромния брой нейни аналози, предлагани в големите търговски вериги е огромна.

Онлайн магазини като Мега Техно внасят директно уреди, изтеглени от немския пазар, заради леки козметични повреди, настъпили при транспорт или в шоурума на производителя. Оборудването, предназначено за западно европейския потребител, се отличава с най-високо качество на сглобяване и надеждност, има възможно най-висок клас на енергийна ефективност и минимален разход на вода.

Онлайн предлагането на уредите на най-престижните европейски марки е чудесна възможност за домакинствата от цялата страна да закупят надеждно немско оборудване, което ще стане техен безценен помощник в продължение на дълги години. Периодът на експлоатация надвишава значително този на уредите, произведени за източноевропейския пазар.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар