Изработка на мебели по поръчка – единствена възможност за уникален интериор

мебели по поръчкаС изработката на мебели по поръчка става възможно изграждането на уникален и нестандартен интериор. Основното предимство се състои в това, че поръчковата мебел подчертава индивидуалния вкус и характер на собственика на жилището. Все пак никой не обича да отиде на гости и да види до болка позната и банална мебелировка, била тя кухня, скрин, гардероб, мека мебел или спалня.

Отличителни характеристики на мебелите по индивидуален проект

Основно предимство на стандартните мебелни продукти, продавани в търговската мрежа, е ниската им цена. Масовото производство на еднотипни мебели от ПДЧ и МДФ, окомплектовани със стандартни обкови, понижава стойността на готовите изделия. Продукцията на определени производители е с добро качество, атрактивен дизайн и лесна поддръжка, но все пак – скучна и масово разпространена.

Предимствата на мебелите по поръчка включват:

· Декоративен ефект – Мебелните композиции, изработени по поръчка, обикновено са по-забележителни и ефектни. По желание на клиентите могат да се използват покрития в ярки цветове, каквито не се срещат при масовата мебелировка. Възможно е хармоничното структуриране на обзавеждането;

· Размери – отличителна черта на качествените мебели по поръчка е възможността всеки компонент да се изработи в нестандартен размер. Основните параметри при производството на кухни, гардероби и модулни системи включват: височина, широчина, дълбочина. В някои случаи стандартната мебелировка не се вписва в дадено пространство с 1-2см, а понякога се касае за милиметри;

· Материали – Мебелите, изработени по индивидуален проект специално за даден клиент, не се ограничават единствено до плоскостите от пресовани дървесни частици като материал. Могат да се изработят също от масив с елементи от стъкло, естествен камък, ковано желязо, метал и т.н. Различните материали могат да се комбинират, за да се повиши функционалността и естетическата стойност на изделията;

· Качество – При изпълнението на индивидуални проекти, всеки детайл се обработва ръчно. По този начин качеството на готовото изделие е максимално високо, тъй като се елиминират вероятни грешки, които биха могли да доведат до изкривявания и пукнатини;

· Мебелен обков – мебелировката, направена по поръчка, е обикновено оборудвана с качествен мебелен обков. По-високото качество на пантите, дръжките и крепежите гарантира изключителна здравина, удобство при използване и дълъг експлоатационен живот на продуктите.

Понякога като предимство на обзавеждането, направено по задание на клиента, можем да изтъкнем и кратките срокове на изпълнение. С такива проекти се занимават предимно малки производствени предприятия, които не са толкова натоварени, колкото големите мебелни производители. Доставката и монтажът на готовата продукция на място, е друг плюс, който потребителите оценяват високо.

Какво включват процесите?

Малките производствени предприятия следват перфектно организирана схема на действие. След среща с клиента се набелязват основните параметри на поръчката. Прави се замерване на помещението от специалист, изготвя се проект от инженер или мебелен дизайнер и същият се представя на клиента. Избират се материалите, от които ще се изработят мебелните продукти.

По проекта, който обикновено е в 3D формат, могат да се правят корекции, докато клиентът одобри окончателния вариант. Към реализиране на проекта се пристъпва, чак когато на поръчителя е предоставена ценова оферта, с която той се е съгласил.

Самото производство включва създаването на шаблони и настройка на машините към същите тези шаблони. Желателно е модулните системи и вградените мебели да се сглобят и монтират в жилището на клиента от екип на фирмата производител. Така отпада всяка възможност за повреда на готовата мебел и неправилното ѝ монтиране.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар