Охранителни системи и техните цени – какво получаваме срещу парите си?

охранителни системи цениЕдна модерна система за сигурност може да ви помогне да защитите дома, семейството си и притежанията си от крадци, но ако говорим за хипотетично проникване с взлом, трябва да си зададем въпроса струват ли си разходите? В зависимост от вида, марката и конфигурацията, някои домашни системи са с доста високи цени. Колко горе-долу трябва да заплатим, за да се радваме на пълно спокойствие. Нека разнищим въпроса в следващите редове.

Колко сте готови да изгубите при обир?

Според данни на вътрешното министерство, броят на кражбите с взлом в частни домове поддържа постоянен ръст, като стойността на загубите за собствениците е наистина сериозна. Тук не говорим само за материални ценности и пари, но и за загуба на вещи със сантиментално значение, които няма как да бъдат заменени – семейни реликви, колекционерски предмети, предмети на изкуството и т.н.

Различните охранителни системи се предлагат на различни цени в зависимост от броя на компонентите, функциите и марката. Можем да направим обаче груба сметка на разходите, като включим:

· Разходи за мониторинг: до 65лв на месец; средно 32лв месечно;

· Инсталиране и активиране на системата: от 0 до 200лв в зависимост от политиката на доставчика на оборудването;

· Оборудване: около 350лв за базов комплект и до 400лв за индивидуална конфигурация;

· Поддръжка: под 10лв годишно – основно за смяна на батерии.

Професионалният мониторинг (СОТ) е полезен спътник на домашната охранителна система, който се предлага на различни цени в зависимост от дейностите, включени в пакета и стойността, от която се формира имуществената отгворност. С него се мобилизира фирмата за охрана, когато алармата се активира, изпращайки спешен екип в дома ви, така че не се налага да звъните на 112.

От гледна точка на разходите, таксата за мониторинг е най-скъпата част от повечето охранителни системи, която струва средно около 35лв на месец при националните и местни охранителни компании. Като цяло мониторингът, който е под средната цена е добра оферта, но в този случай със сигурност ще платите предварително по-висока цена за оборудването.

Оправдан разход ли е мониторингът на домашната охранителна система?

Фирмите предлагат голямо разнообразие от планове за наблюдение и охрана, така че всеки може да намери цената, която го устройства като охранителни дейности. Както при всяка услуга, стойността зависи от това как сравнявате плановете. Ако сравнявате планове на една компания, общо правило е, че по-скъпият мониторинг идва с повече функции, например устройства за интелигентен дом или охранителни камери.

Когато сравнявате плановете на различни компании, се появява различна корелация: по -високите разходи обикновено означават по-висока сума за имуществена отговорност и по-добро оборудване.

Ядрото на всеки професионален план за охрана е по същество едно и също: 24/7 наблюдение на вашия дом. Дали ще изберете определена марка, устройство или функция в крайна сметка зависи от вашите лични предпочитания и бюджет.

Необходимо е да изтъкнем, че средните цени на домашните охранителни системи се понижават, докато в същото време функциите и качеството им се увеличават. Най-простата сметка, която ще ни покаже оправдана ли е цената на една добра система за сигурност изисква да се запитаме колко ще изгубим ако ни оберат? Включвайки единствено материалните, но не и емоционалните загуби, обирът винаги ни струва много по-скъпо.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар