Кои са предимствата на луксозните хотели в Поморие със собствен басейн?

Да отседнеш в някой от престижните хотели в Поморие с басейн не е каприз, а много разумно решение. Макар да отиваме в това курортно градче главно заради морето, басейнът е нещото, от което не би се отказал никой човек, стига да има възможност да избере такова място за лятната си почивка. Хотелските комплекси със собствени басейни се радват на по-голям интерес от страна на родните и чуждестранните туристи. Защо това е така, ще разгледаме в следващите редове.

Правото на избор – основна привилегия за модерния човек

Данните сочат, че голяма част от морските комплекси със собствен басейн са разположени на първа линия, непосредствено до плажа. В такъв случай е донякъде странно защо летовниците биха избрали да се къпят в басейна на хотела, вместо в морето? Отговорът е много прост, съвременните туристи са разглезени от многото предоставени им възможности да почиват и да се забавляват.

На повечето курортисти бързо би им омръзнало да плажуват само на морския бряг или единствено край басейна на луксозния хотел. Те искат да имат избор и хотелите в Поморие са се погрижили да им предоставят такъв. Можете сутрин да отидете на плажа, където да се къпете и събирате слънчеви лъчи докъм обяд, когато слънцето става твърде силно, а горещината – непоносима. След кратка обедна почивка можете да продължите слънчевите бани край басейна.

Предпочитан лукс от хората, търсещи спокойствие

Много от туристите, избиращи Поморие като дестинация за своята лятна ваканция, отиват там, за да си починат в истинския смисъл на тази дума. Шумът и тълпите от хора в другите ни курорти са нещото, от което те искат да избягат. Това желание е напълно обяснимо, ако живеете в голям град и водите динамичен и натоварен живот.

Басейнът в хотела е мястото, където можете да се къпете и да събирате тен, без да сте подложени на постоянни атаки от страна на останалите плажуващи (особено децата) и на търговците, предлагащи различни изкушения – сладолед, варена царевица, захарен памук, закуски и т.н. Да се излегнеш в удобния шезлонг с интересна книга в ръка е по-приятно, отколкото тичащите по плажа деца да зариват хавлията ти с пясък.

По-добра хигиена – важен аргумент в условията на вирусна пандемия

Добрите хотели в Поморие с басейн печелят доверието на курортистите с отличните си противоепидемични мерки. Хигиената в добрите комплекси винаги е била на нужната висота, включително по отношение на чистотата на водата в басейните. Хлорът убива безотказно всички болестотворни вируси и бактерии във водата.

Все пак за българските летовници няма изискване за отрицателен PCR тест и не е сигурно кой от плуващите е здрав и кой е вирусоносител. Чистотата има отношение не само към сигурността за здравето, но и към комфорта. Много по-комфортно е да се излежаваш върху шезлонг с чиста подложка, върху който е поставена чиста хавлия, отколкото върху мокрия пясък.

Не на последно място е желанието на семействата с малки деца да осигурят най-добри условия на децата си. Те винаги биха избрали някой от добрите хотели в Поморие с басейн, особено ако басейнът има и детска секция. В такова специално съоръжение е по-безопасно да позволиш на малкото си три или петгодишно дете да плува на воля и по-лесно да го контролираш.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар