Детска стая за няколко деца

Детска стая за няколко деца
Подреждането на детска стая за едно дете е лесна работа, тъй като зоната ви позволява да настаните всичко необходимо в нея. Ако обаче в семейството има две или повече деца, а детската стая е само една, тогава няма толкова много възможности за експериментиране.

Оборудването на спалня за две деца е трудна задача, особено ако те са с различен пол. Творческият подход към създаването на детската стая ще помогне за решаването на проблема с пространството.

Най-добрият вариант за малката детска стая с две деца е двуетажното легло. То заема малко място и изглежда интересно. Някои модели включват рафтове за съхранение, за да спестите място. Но за двуетажни легла са необходими тавани от поне 2,5 м, така че детето на горния етаж да има достатъчно вентилиран въздух.

В просторната стая можете да инсталирате подиум, върху който след това ще има двуетажно легло. Чекмеджетата могат да бъдат вградени в ниша, а по периметъра може да се монтира модерно ЛЕД осветление.

Ако стаята има достатъчно голяма квадратура, тогава за деца можете да инсталирате две единични легла, които ще бъдат разположени успоредно едно на друго. За двама братя или сестри тази опция е най-подходяща, защото ще им бъде по-лесно да общуват преди лягане.

Ако в стаята има две деца от различен пол, тогава между леглата може да бъде инсталирана преграда. Тя ще създаде усещане за бариера, така че децата да не влизат в личното пространство едно на друго.

Направата на детска зона за сън, игра и учене за три или повече деца е много по-трудно, отколкото за едно дете. В крайна сметка, детската стая ще трябва да има три функционални зони: работна, игрална и зона за отдих. Мебелните магазини продават специални детски комплекти с легла, бюра и офис столове, осигуряващи удобство и за трите деца в малката площ. Ето някои от нюансите на дизайна:

За три деца можете да закупите двуетажно легло, в което на долния рафт се поставя допълнително легло. Удобно е и от гледна точка на спестяване на място, тъй като през деня този рафт се изтласква назад и се получава свободно пространство.

Ако имате три или четири деца, можете да поставите разтегателна маса и да я използвате като работен плот. Работният плот за няколко деца трябва да бъде възможно най-голям, а с нея ще спестите място. Ако добавите и трапезарни столове, децата ще могат да учат и да подготвят домашните си на нея. В магазините се предлагат също така и фотьойли, които се разтягат и децата могат да ги ползват през нощта за легла. Това е практично от гледна точка на спестяването на място, тъй като през нощта те се превръщат в пълноценни места за спане, а когато са сгънати, на практика не заемат място през деня.

Ако обмислите предварително всички нюанси, тогава дори на етапа на реновирането на детската стая ще можете да направите голям подиум, от който ще бъдат изнесени три или четири легла.

В стая с висок таван можете да поставите триетажно легло. Това ще спести по-голямата част от подовото пространство и следователно ще има достатъчно място за игри.

Направата на детска зона за деца не е лесна задача, особено когато са от различен пол. Важно е да се даде приоритет и да се подчертае основната зона, която ще заема основното място в детската стая. Освен това са важни цветовата схема и дизайнерските решения, които ще направят престоя на децата в стаята удобен и уютен.

Организацията на пространство за три или повече деца е сложен процес, но ако се използват иновативни технологии, тогава всички деца могат да получат функционално пространство, което да задоволява техните нужди. Основното е рационално да използвате квадратурата и да вземете предвид желанията на децата.

Източник: https://motti.bg/
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар