Какви апарати включва съвременното оборудване за козметичен салон


оборудване за козметичен салон

При покупката на оборудване за козметичен салон, всеки професионалист е длъжен да се запознае обстойно с параметрите на даден апарат – неговите функции, производител, наличие/липса на гаранция и приложение. Предвид високата цена на козметичната апаратура, погрешната покупка няма да доведе до възвръщаемост на разходите.

Пазарът предлага много видове козметични апарати и всеки от тях има специфични свойства и приложение. При покупката на козметични устройства, козметикът трябва да е напълно наясно какви процедури могат да се изпълняват с даден модел и какви резултати следва да се очакват. В настоящия материал ще обърнем внимание на най-популярните в момента уреди и техните свойства.

Йонофреза

Йонофрезата е апарат, позволяващ изпълнение на процедура, с помощта на която козметичните и лечебни продукти проникват в най-дълбоките кожни слоеве. Лечебните продукти достигат на дълбочина от около 6см. под въздействието на ултразвукови вълни. Йонофрезата е приложима както за лице, така и за тяло.

Крайният резултат от процедурите е: подмладяване, почистване, елиминиране на целулит, стрии и белези. С такъв уред в арсенала си, салонът ви ще привлече хора, страдащи от акне, белези, старееща и чувствителна кожа. Апаратът намалява мастните отлагания, създава лифтинг ефект и може да се използва върху всеки тип кожа.

Ултразвуков апарат

Специализираното оборудване за козметичен салон включва различни видове ултразвукови устройства, като болшинството от тях се използват за коригиране на кожата на лицето, която още след първия сеанс е тонизирана, чиста, свежа и здрава. Покупката на ултразвуково устройство за професионална употреба е редно да се осъществи от специализиран магазин, който ще предостави гаранция.

Ултразвуковата терапия помага за изглаждане на бръчки, за свиване на порите, депигментация, микромасаж и лимфен дренаж на подкожните тъкани, премахване на черни петна, подобряване и изравняване на тена, стягане на кожата и др. Уредите от вида са оборудвани с различни накрайници за различните участъци от лицето и тялото.

Уред за мезотерапия

Апаратът за мезотерапия осъществява инжектиране на козметични серуми, които се въвеждат в средните и дълбоки кожни слоеве. Най-често това са: хиалуронова киселина, витамини и фосфолипиди. Днес мезотерапията за лице с употребата на мезо-коктейли е много популярна, затова всеки козметичен салон е длъжен да се снабди с този вид оборудване.

Мезотерапията е препоръчителна при: купероза на лицето, фотостареене, хиперпигментация, профилактика на старееща кожа, акне, загуба на кожна еластичност и за премахване на черни точки. Уредите от ново поколение са с интуитивно управление и оборудвани с дисплей, на който се следят моментните настройки и програми.

Пилинг устройство

Пилингът е техника, посредством която се излющва повърхностният кожен слой, заедно с плаката, натрупана в порите, грима и мръсотията. Един от най-популярните в момента модели е апаратът за диамантено микродермабразио. Техниката е базирана на четков пилинг с локално разпръскване на микро диамантени частици.

Терапията не просто почиства в дълбочина, но и полира обработените кожни участъци, създавайки дълготраен блясък и по-свеж, младежки вид. С помощта на специална дюза, уредът извършва и масаж, който подобрява кръвообращението и повишава храненето на клетките с кислород.

Все повече козметици и собственици на салони за красота спират избора си на козметични комбайни, тъй като те имат множество функции, които позволяват да се създаде разнообразие от разкрасяващи процедури. Комбайнът е приет за многофункционален и практичен. В допълнение към козметичните устройства, на салона са нужни също: козметична кушетка, инструменти, козметична количка, лампа-лупа, работен стол, както и качествена козметика.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар