Оборудване за фризьорски салон – какво ви е нужно?


Оборудване за фризьорски салон

В общи линии, всеки знае как изглежда един салон за красота, но за професионалиста, на когото предстои покупка на професионално оборудване за фризьорски салон, задачата съдържа множество неизвестни. Всеки детайл от интериора на салона е от значение, затова е добре да се направи списък с необходимите неща, да се определи какви мебели и инструменти да се закупят, в кой ценови сегмент и от кой доставчик.

Обзавеждане – необходим набор от мебели

Покупката на мебелите е също част от процедурата по оборудване на фризьорски салон. За целта е нужна солидна финансова инвестиция, затова на всеки детайл следва да се обърне специално внимание. В крайна сметка, успехът и финансовият просперитет на салона зависят от това колко удобно и качествено ще е обзавеждането.

Преди да се състави списъкът с необходимите мебели, трябва да се обърне внимание на размера на помещението. Желателно е то да се раздели на няколко функционални зони – работни места, рецепция, гардеробна, чакалня, мокра зона (мивка и стол), зони за допълнителни услуги (маникюр, педикюр, масаж и др).

Дори съвсем малките помещения е редно да се зонират спрямо начина, по който ще бъдат използвани отделните зони. По този начин ще е много по-лесно да се определи броят на работните места и размерът на мебелите. За разлика от козметичните салони, фризьорските използват много по-малко професионална апаратура, така че обзавеждането представлява по-голямата част от фризьорското оборудване.

Покупката на обзавеждането е почти задължително да става чрез доставчици на професионално оборудване. Само по този начин салонът ще отговаря на изискванията на санитарните органи и противопожарните служби. Професионалните мебели се различават от стандартните не само по дизайн и начин на използване, но и по качеството им и тяхната издръжливост. Тук икономиите са неуместни.

Всяка зона, обособена като работно място на фризьора трябва да бъде оборудвана с огледало или работна тоалетка. Огледалото е стандартно оборудвано с осветление, за да осигури оптимална възможност за наблюдение. Не само професионалистът, но и самия клиент се нуждаят от огледалото, което често е коректив при изготвяне на фризури.

Фризьорски стол е другата важна част от обзавеждането. Той трябва да бъде максимално удобен, по възможност въртящ се около оста си, с механизъм за регулиране на височината и здрава, подлежаща на мокро почистване тапицерия. Столовете на колелца дават възможност за двойна употреба – към работната, и към мократа зона, където е мивката за измиване на коса.

Ролковите шкафове или така наречените фризьорски колички са друга необходимост, за която обезателно трябва да се помисли. В зависимост от височината и броя на отделенията, количките имат различна вместимост, но дори най-малкият модел е способен да събере най-важните инструменти и консумативи, така че те да бъдат под ръка на професионалиста при изпълнение на всяка процедура.

Фризьорската мивка е ключова част от професионалното оборудване в един фризьорски салон. Това би могло да бъде самостоятелен умивалник с дълбоко или по-плитко корито, което задължително има улей за врата на клиента, така при измиване на косата му, дрехите да бъдат предпазени от намокряне.

По-големите и реномирани салони залагат на измивна колона. Тя има по-масивна конструкция, поради което се възприема като стационарна мебел, която, за разлика от мивката не може да бъде лесно премествана. Колоните са доста по-комфортни и с изключително луксозно излъчване. Не бива да се забравят и другите интериорни елементи – столове/фотьойли за чакалнята, шкафове за инструменти, каски-сешоари и стерилизатор.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар