Какво трябва да знаете за козметичната процедура микродермабразио?


микродермабразио

Козметичната процедура микродермабразио не е нов вид разкрасяваща терапия, но в последните години методите на прилагането ѝ претърпяха множество подобрения. Промениха се и самите машини за нейното изпълнение. Собствениците на козметични салони могат да се снабдят с последно поколение професионални апарати от специализирания онлайн магазин за професионално оборудване Alison.bg.

Какво представлява самата манипулация?

Микродермабразията е много популярно, машинно подпомогнато ексфолиращо лечение. То има предимствата на нисък риск и бързо възстановяване в сравнение с други по-инвазивни методи за обновяване на кожата като дермабразията, лазерният и химическият пилинг. Тъй като се работи на малка дълбочина от кожната повърхност, липсва болка и дискомфорт по време и след манипулацията.

Процедурата дава отлични резултати при корекция на редица дерматологични проблеми като фотостареене на лицето и деколтето, изглаждане на фини линии и бръчки, заличаване на белези от акне и стрии, възрастови петна и обезцветяване. Макар лицето да е най-често обработваната зона, микродермабразио може да се прави по цялото тяло, включително гръб, ръце, гърди и крака.

Тази подмладяваща процедура се изпълнява посредством уред, оборудван с накрайник, върху главата на който има специфично абразивно покритие. Най-новите апарати използват фини диамантени частици, откъдето идва и наименованието „диамантено микродермабразио”. Накрайникът има въртяща се глава и функция вакуумно засмукване. Излющените кожни клетки и себум се изсмукват от самата машина.

За микродермабразията не са необходими локални или други анестетици. Вакуумното налягане и скорост се регулират в зависимост от чувствителността и поносимостта на кожата. Стандартните микродермабразионни сесии могат да продължат от пет до 60 минути. След процедурата е нужно минимално или никакво време за възстановяване и повечето хора се връщат към ежедневния си ритъм на живот веднага след сесията.

Кремове против възпаление и грим не е проблем да се нанесат веднага след микродермабразия. Проучванията показват, че пилингът дори може временно да улесни абсорбцията на някои локални медикаменти чрез повишаване на кожната пропускливост. С микродермабразията се отстраняват няколко от най-горните кожни слоеве, наречени рогов слой.

Подобно на миенето на зъбите, микро-пилингът помага за нежно премахване на "плака" и кожни остатъци. Тъй като човешката кожа обикновено се регенерира на приблизително 30-дневни интервали, подобряването на състоянието ѝ с микродермабразио е временно и трябва да се повтаря на средни интервали от две до четири седмици, за да продължи подобрението.

Микродермабразиото се провежда най-често в два варианта – с диамантен и с кристален наконечник. Стандартната кристална микродермабразионна система се състои от помпа, свързваща тръба, ръкохватка и вакуум. Докато помпата създава поток от инертни кристали под високо налягане, сред които алуминиев оксид, магнезиев оксид, натриев хлорид и натриев бикарбонат, за да абразират горния дермален слой, вакуумът премахва кристалите и ексфолира мървтите клетки.

Алтернативно, инертните кристали биха могли да се заменят с по-грубата глава на диамантената микродермабразионна система. За разлика от системата за кристална микродермабразия, диамантената микродермабразионна машина не произвежда фини кристални частици, които неволно да се вдишат през носа от клиента или да се издухат в очите. Следователно диамантената микродермабразия е по-безопасна за използване върху области около очите и устните.

Като цяло, колкото по-бавно е движението на ръкохватката срещу кожата и колкото повече пъти се преминава върху даден участък, толкова по-дълбоко е лечението. Въпреки че няма конкретни възрастови или полови ограничения, прието е деца над 12 години и възрастни до 65 години да могат да се възползват от терапията. Макар да няма горна граница, се смята, че при зрялата кожа над 70-годишна възраст има малко по-големи рискове от синини и кожни охлузвания.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар