3 вида аксесоари за автомобил, които ще ви бъдат особено полезни

аксесоари за автомобил
Допълнителни автокомпоненти, с които да поддържате и модифицирате колата си покриват широк спектър от технически разработки. Някои от тях имат предимно декоративни свойства, докато други са с функционално приложение. В настоящия материал ще ви насочим към три вида аксесоари за автомобил, които ще ви бъдат особено полезни.

Ако някой от посочените аксесоари все още липсва в колата ви, може би е време да го добавите към наличното оборудване. Възможно е да сте смятали до момента, че точно това приспособление не ви е нужно, но истината е, че всеки детайл от корпуса и купето на автомобилите има своето ключово предназначение – да ви създава удобство, да гарантира безопасността ви на пътя, да предпази автомобила ви от износване и повреди.

1. Органайзери – малкото пространство се нуждае от отлична организация

Органайзерите за автомобил са толкова полезни, че е логично да се запитаме защо не са фабрично добавени от производителя? Предвид времето, което прекарваме в пътуване, е важно да организираме добре едно толкова скромно пространство, каквото предлага и най-голямото автомобилно купе.

Видовете аксесоари тип автоорганайзер могат да се разделят на три основни категории:

· Тип джобове, прикрепящи се към различни компоненти от интериора;

· Централно разположени конзоли/барчета – за автомобилите без фабрично добавени такива;

· Приспособления за събиране на отпадък – под формата на кошчета и торбички.

Органайзерите тип чанта разполагат с голям брой джобове, в които можете да държите под ръка нужните ви вещи – очила, закуски, документи, електроника. Различните модели са предназначени за окачване към различни интериорни елементи – на гърба на предните седалки, на врата, на автомобилното табло.

Барчетата са перфектен организатор на вътрешното пространство, осигурявайки място за пепелник (в случай че липсва подобен аксесоар), и за напитки и закуски. Има и страхотни организатори за отпадъка, който неизменно генерираме, пътувайки на далечни разстояния. Органайзерите са изключително важни за водача, помагайки му да фокусира вниманието си изцяло върху пътната обстановка.

2. Стойки за мобилен телефон

Все още не е влязла в сила наредба, която да задължава всички собственици на МПС да оборудват колите си със стойка за телефон. Този вид аксесоари за автомобил осигуряват наистина огромно удобство, предвид многобройните функции на смартфона. Част от работните опции на телефона са от значение за безпроблемното ни пътуване.

Днес вече се предлагате по-специални разновидности на класическата пластмасова стойка, закрепваща се върху таблото или върху решетката на въздуховода на парното. Има стойки за волан, които ви дават директен поглед върху екрана на мобилното устройство. По този начин можете да ползвате не само стандартния GPS навигатор, но и приложения като Google maps.

3. Ветробрани

Много хора смятат ветробраните за добро тунинг решение, но истината е, че те имат съвсем реално функционално предназначение. Предвид огромния принос за удобството и безопасността на пътя, този вид аксесоари вече се добавят фабрично от някои производители. Така не само се гарантира пълна съвместимост, но и се спестява на собствениците нуждата да ги купуват и монтират допълнително.

Свойствата на ветробрана са многобройни, и се забелязват предимно при отворени прозорци на автомобила. Те предотвратяват проникването на дъждовна вода и регулират потока на въздушната струя (завихрянето). Освен това, ветробраните понижават нивото на шум в автомобилното купе и ограничават изпотяването на страничните стъкла, осигурявайки по-добра видимост от огледалата.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар