Причини за успеха на холистичното лечение върху всеки тип заболявания

холистично лечение
Алтернативното холистично лечение е адекватна реакция спрямо заболявания от изключително разнообразен тип, включително хронични усложнения на органни системи, рехабилитация на спортни травми и деформации на опорно-двигателна система, както и на вродени неврологични изменения. То не се осланя на някаква тайна, а на специалният индивидуален подход към всеки пациент, стремящ се към разкриване на първопричината за заболяването чрез правилно разчитане на симптоми.

Холистичната философия за здравето и болестите

Според холистичният подход, болестта е видим израз на нарушаване в балансът между тяло, емоции и дух, което е изначално заложени в човек, също като умението му да се излекува. Излекуването на различни заболявания с него е потвърдено от множество пациенти, а успехът е резултат от задълбоченото внимание към пациентите.

Причината за болестно състояние е индивидуална при всеки човек. Холистичните медици я откриват след внимателно изследване на здравният статут, психо-емоционалното състояние, навици в храненето и “уязвими” зони в телесната конструкция.

Решението на здравословният проблем, изготвено в резултат от изследванията – индивидуална лечебна програма, повлиява доказано успешно остра болка при травма и заболяване, както и вродени и хронични изменения в тялото. Много психологически неразположения също се повлияват ефективно от холистичното лечение.

Основната му характеристика е третиране с неинвазивни и деликатни методи, които плавно отстраняват симптомите, достигат до причината за болестта, ограничават въздействието й, и я отстраняват напълно. Как протича холистичното лечение?

Всъщност, то работи с цял комплекс методи, насочени към храненето, движението и отстраняването на стреса чрез алтернативни практики. Характеризират ги няколко основни действия към тялото, целящи възстановяване със собствените му сили. Холистичната медицина вярва, че всеки организъм разполага с достатъчно такива, за да преодолее всяко заболяване.

Детоксикация

Прочистването на токсини възпрепятства оформянето на бактериологични “депа” в тялото. Според холистичната концепция, храната е основна структурна единица на клетката, така че всеки продукт, който консумираме, оказва огромно влияние върху здравето. Затова и храненето е основен холистичен метод за съхраняване на здравето и за лекуване.

Детоксикацията се извършва с ограничаване на храната, но и с прием на храна – предимно сурови зеленчуци, плодове и билки в оригинален и течен вариант. Замърсяващите тялото ни частици, натрупани в резултат на нездравословен начин на живот и замърсен въздух, са риск за бъдещи заболявания. Извеждането на излишните течности е не по-малко важно и за изненада на някои неспециалисти, то се постига с достатъчна консумация на вода.

Стимулиране на невронните функции

Невроните са отговорни за правилната комуникация между всички телесни системи, с особено значение сред които е регулиращата ендокринна система. Състоянието на конкретни органи се “съобщава” на имунната система отново чрез невронната мрежа. Стимулирането и поддържането й в добро състояние осигурява също телесна и психо-емоционална адаптивност при резки промени в околната среда – климатични, температурни, и в ситуации на силен стрес.

Електроимпулсната терапия е модерен подход, базиран на древната акупунктура, който внася електроимпулси с биологична честота през кожата. Те променят честотата си според тази на тялото и стимулират органичното продуциране на нервни импулси, което обновява нервната система и въздейства благотворно върху целият организъм.

Масажи за костно-ставният апарат

Повечето хора не осъзнават колко голямо значение оказва върху здравето оказва състоянието на опорно-двигателната система. С помощта на холистични масажни техники, кости и стави възстановяват подвижността си след тежки травми и поддържат необходимата плътност. Всяка малка костна травма има склонност да се разпространява в прилежащият участък, така че навременното й овладяване предотвратява бъдещи неприятни болки и дори инвалидност.

Костите и ставите остават в перфектно състояние с остеопатичните техники за разтягане и релаксация, и чрез мануалната терапия. Те повлияват доказано успешно костно-ставни диагнози, чието лечение е наложително за цялостното здраве на организма.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар