Хранителни добавки за активно спортуващи жени

спортуваща жена
Фитнес суплементацията днес е на изключително високо ниво. Забранените химични субстанции, способни да превърнат мъж с нормално телосложение в истински мистър Олимпия само за няколко месеца, са останали в миналото. Днес добавките са базирани на натурални суровини, дозирани прецизно и с минимум странични ефекти при правилно дозиране и употреба.

Активно спортуващите жени все по-често посягат към фитнес суплементите, като за тях добрите производители са създали специални продуктови серии, съобразени напълно с нуждите на женското тяло и с деликатната женска физиология. Ако спортът е вашата страст или неизбежното зло, чрез което най-после ще можете да свалите няколкото излишни килограма, ето кои добавки трябва да вземете предвид. Те ще подобрят резултатите от усиленото трениране и ще помогнат за предотвратяването на някои неизбежни странични ефекти.

Протеин

Протеиновите пудри са добили популярност на средство за изграждане на масивна и плътна мускулна маса, поради което повечето жени ги избягват – грешка, която дори не осъзнават. Използван в правилните количества и в подходящ времеви интервал, протеинът подпомага мускулното възстановяване след усилена тренировка, и дори благоприятства изгарянето на мазнините. Най-богат източник на незаменими аминокиселини си остава суроватъчният протеин, който подобрява успешно състоянието на кожата, костите и косата, но за дамите с лактозна нетолерантност и почитателките на веган-храненето има чудесни растителни алтернативи.

Магнезиево-калциева бленда

Мускулните крампи са често срещан проблем при активно спортуващите дами, особено при тези, следващи ограничителен диетичен режим. Дори при балансирано хранене е възможно нивата на магнезий да се окажат в недостиг, което обезателно ще доведе до болезнени мускулни крампи не само при тренировка, но и по време на сън.

Магнезият спомага за активния транспорт на калциеви и калиеви йони през клетъчните мембрани, процес, който е важен за нервно-импулсна проводимост, мускулната контракция и нормалния сърдечен ритъм. Поради факта, че много хора не получават препоръчания диетичен прием, приемането на магнезиева добавка може да помогне за предотвратяване на мускулни крампи и спазми.

Калцият е винаги в недостиг при жените, а той е изключително важен за костната плътност и здраве. Той, също така е електролит, важен за мускулната функция, и особено за мускулните контракции. Калциевият дефицит е много често срещан сред жените спортисти и също повишава риска от спазми. Не по-малко важно е да се осигури и прием на витамин D, който е от съществено значение за оптималната абсорбция на калций.

Екстракт от зелен чай

Екстрактът от зелен чай е задължителна добавка за жените, устремени към изгаряне на излишните килограми. Зеленият чай е мощен антиоксидант с доказана грижа за кожата, който, също така оказва невероятен ефект, когато става въпрос за намаляване на телесното тегло чрез увеличаване на енергийните разходи и окисляване на мазнините. Той понижава производството на мастни киселини и намалява абсорбцията на мазнините. Зеленият чай се свързва и с регулирането на апетита, понижавайки желанието за консумация на захар, което също е огромна победа.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар