Стил бохо – символ на женственост и простота

бохо стил
Ако поне малко познавате стила бохо сте забелязали, че в него се съчетават несъчетаеми неща. Свързваме този стил предимно с дългите рокли от естествени материи и свободна кройка. Това е стилът на жените-творци, дамите с нестандартно мислене, които не зависят от модата и едновременно с това се обличат красиво.

Да се купят дрехи в бохо-стил и да се съставят хармонични комбинации не е никак трудно – аутфитите с елементи от този стил са много модерни. А гардеробът изцяло съставен в бохо-стил е за тези, които обичат свободния начин на живот, които се интересуват от изкуство, креативни са и се занимават с творчество.

Жените, които бягат от стереотипите, избират стил бохо като израз на ненатрапчив протест против съвременните канони за красота и правилата на променящата се мода. Това е търсене на себе си чрез облеклото.

Кои са чертите на бохемския стил:
- многослойност

- натурални материали

- природни разцветки

- етно и авангардни орнаменти

- удобни обувки без токчета

- много аксесоари и украшения

- обемни вещи /клош, овърсайз/

- дантели и плетени дрехи

- ресни

Рокли в стил бохо – те са до земята, с висока талия, многослойни поли, дантелени декорации по ръбовете и ръкавите. В горната си част могат да бъдат с тънки презрамки или връзки, които се завързват на раменете, или ръкави с три четвърти дължина, които се разкрояват малко над лакътя. Ленената рокля в стил бохо е отличен вариант за тези, които сега започват да създават своя гардероб в бохемски стил. Такива рокли могат да се носят когато е горещо със сандали или през хладните дни с каубойски ботуши или широк джемпър.

Обувки в стил бохо - това са обувки без високи токчета и елементи, които създават дискомфорт при носене. Избирайте сандали с ниска подметка, еспадрили, чехли или сандали в източноазиатски стил /”през пръста”/, каубойски ботуши на ниска устойчива подметка, понякога се допуска обувка с малка платформа.

Голямо внимание се отделя на аксесоарите. Бижута от дървени елементи, кожени гривни, шнурчета, мидички, колиета от животински нокти или пера, ръчно плетени и дантелени украшения, чанти с ресни, които приличат на торбички – всички тези аксесоари са допълнение към стилната бохемска визия.

Къде не е удачно да ходим облечени в стил бохо?

Бохемският стил е актуален и популярен, затова стилистите се стремят да го адаптират към всекидневието на съвременната жена. Ленен сукман в натурална разцветка с висока талия, дълъг до средата на бедрото, украсен с памучна дантела – това е един прекрасен избор за разходка и романтична среща.

Многослойна пола от мачкана материя с пъстри орнаменти, широк пуловер, облечен върху карирана риза, изтъркана раница с ресни и около десет пръстена на ръката – изглежда нееднозначно. Едва ли така можете да отидете на официално мероприятие. Въпреки това, така се обличат много жени – музикантки, художнички, млади момичета, работещите в шоу-бизнеса, и въобще всяка жена, която може да си позволи екстравагантна визия.

В този стил не е прието да се обличате в офиса, за театър, на тържествени и официални приеми, за които има строг дрес-код.

Къде е уместно да се обличаме в стил бохо?

За разходка или шопинг са подходящи пъстра разкроена пола с макси дължина и лек топ в един цвят или със шарка. Шарката на полата и топа може и да не съвпада, важното е да не изглеждате комично. С поли се носят не само топове, но и блузки в този стил – ленени или памучни блузи с бродирани елементи, украсени с рюшове или дантела, фолклорни орнаменти, ресни, шнурчета. За обувки изберете сандали на плоска подметка, отворени чехли или еспадрили.

Жените, влюбени в този стил не се отказват от него дори за сватба. Булчинската рокля в стил бохо е без корсет, със свободна и удобна кройка, дължина до земята, набори и рюшове, дантела, натурални тъкани, естествени цветя, предимно бели. Към дантелената рокля без презрамки с широки волани до земята изберете открити сандали на плоска подметка и подходящи бижута. Булката не трябва да бъде с було. Косата може да се украси с лента, венец или живи цветя, вплетени в косите. Подходяща е прическа с пусната свободно коса.

Стил бохо е много подходящ за пълните жени. Свободната кройка, макси дължината, многослойността скриват пълнотата и маскират недостатъците на фигурата. Пъстрата рокля със свободна кройка с открити рамене, удобни сандали и вертикална чанта създават женствена и модерна визия.

В бохо стила всеки може да намери себе си и да прояви своята личност и творчески способности, да се чувства свободно и естествено.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар