Спално бельо за подарък – защо не?

спални комплекти
Може би се чудите на кого ще подарявате спално бельо. В страна ни този подарък се подарява на младоженците, за да имат дълъг и щастлив съвместен живот. Това важи с пълна сила, ако всичко е организирано. Тази традиция се е появила много отдавна, но днес също се подаряват спални комплекти, наред с другите подаръци като миксери, микровълнови и всякакви други електроуреди и принадлежности, които биха били в полза на младото семейство.

В миналото в градовете се е смятало, че колкото по-луксозно е дадено бельо, толкова по-висок е и социалният статус. Тази традиция продължава да се спазва при първата годишнина, която се казва басмена. Младоженците си подаряват всякакви сладки нещица, които са направени от плат. Близките и роднините могат да си позволят да подарят спално бельо за съпрузите или за децата.

Много дълго време бельото е било чисто бяло. Чак през 20-сти век се е случила революция и на мода идват по-разчупените и цветни дизайни, които са останали модерни и до ден днешен.

Сигурно вече се питате как да изберете правилното спално бельо за младоженци. Има някои неща, с които трябва да се съобразите, ако сте решили това да бъде вашия подарък за първата годишнина от сватбата.

Първо трябва да се съобразите с вкуса на двойката, декора на спалнята и причината за него. Тъй като става дума за подарък, евтиното спално бельо като това, което е направено от басма, е изключено. Остават следните опции: сатен, жакард и коприна. Изборът трябва да е съобразен с вкуса на двойката. Някои харесват кученца на чаршафите, други – цветя.

Също така, предварително трябва да разберете какви са и размерите на леглото. Ще бъде неудобно да подарите по-малък или по-голям комплект. Предварително се уверете, че при несъответствие можете да ги смените.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар