Наръчник за избор на детска количка

детски колички
Вие искате да си купите детска количка, но кой е най-добрият избор?

Изборът на детска количка е много сложен и дори някои клиенти го асоциират с избора на семеен автомобил. От много фактори зависи правилния избор на количка и за да ви улесним сме систематизирали тук списък с основните практически особености, върху които е добре да помислите преди закупуването ѝ.

1. Колко дълго желаете да използвате детската количка?
· Много от количките са предназначени да ви служат от раждането на детето до навършването му на 4 годишна възраст.

· Ако ще купувате количка за новородено, трябва да имате предвид, че облегалката трябва да се сваля плътно до долу, защото бебето не бива да се поставя на повърхност по-повдигната от 130 градуса спрямо хоризонталата.

· Ако смятате да сменяте количката с по-лека, след като вашето дете стане по-активно.

· Ако искате да използвате една и съща детска количка, за вашите бъдещи деца.

2. Каква сума можете да отделите от семейния бюджет за закупуване на детска количка?
· Можете ли да си позволите да купите мечтаната количка, без да се налага да ипотекирате къщата?

· Може ли по-евтин модел, който притежава същите функции да ви свърши работа?

· И двамата родители ли харесват един и същ модел?

· Не бива да забравяте, че е важно детската количка да отговаря на нуждите и физиката и на двамата родители. Защото в ежедневието може да се наложи да се извършват следните действия, като:

◦ Да се повдигне горната част на количката, за да се постави в колата или да се принесе с нея бебето до вкъщи.

◦ Дръжката да се регулира в зависимост от височината на двамата родители.

◦ Детската количка лесно да се сгъва и разгъва, а не това да ви коства нерви и много физически усилия.

3. Какви дейности ще извършвате с детската количка?
· Ще се движите ли много? Ако имате намерение да практикувате джогинг, ще трябва да изберете марки, които са проектирани с оглед на това, че вие и бебето да се чувствате удобно и безопасно.

· Ще посещавате ли често плажа? Имайте предвид, че колелетата на количката ще се износват бързо от пясъка и солта, за това е добре те да са от стомана или алуминий.

· Ще посещавате големи магазини и търговски центрове? При някои модели, например тези с три колела имат по-широк борд и те не са подходящи за претъпканите супермаркети и големите търговски центрове.

4. Някои общи точки, които не бива също да пренебрегвате:
· Количката лесно да се побира в автомобила ви сгъната и колелата и лесно да се свалят, за да може тя да се събира в тесни пространства.

· С количката лесно да се маневрира. Не забравяйте, че теглото на количката ще се променя, защото детето ви ще расте и това ще намалява нейната маневреност.

· Здраво ли е и лесно ли се освобождава заключването на колелата.

· Кошът под количката достатъчно широк и здрав ли е? Лесен ли е достъпът до него.

· Лесно да се регулира дръжката в обратна посока, ако сте на слънце и искате да обърнете посоката на количката, за да защитите от него нежната детска кожа и очите. И ще има ли тя сенник, който да предпази детето ви от слънцето.

· Количката обезопасена ли е с 5-точков предпазен колан, който може да се регулира спрямо нуждите на вашето дете.

· Уверете се, че количката притежава един или повече механизма за свиването и разпъването ѝ. Механизмът трябва да бъде разположен така, че да не бъде достъпен за детето, когато то е вътре в нея. Цветът му да е червен и да контрастира с останалия цвят от рамката.

· Сенникът да предлага достатъчно сянка и на него да има прозорче, през което да виждате детето, когато бутате количката отзад.

· Количката да разполага с подвижен борд. Това е не само функция за безопасност, но и удобно място, на което бебето се държи и върху него можете да закачите любимите му играчки.

· Количката да предлага възможност за прикрепяне на допълнителна седалка или скейтборд ако семейството ви се увеличи. На допълнителната седалка ще настаните едва проходилото ви дете, а слей бордът е за едно пораснало вече дете, това позволява се возят на количката и другите ви деца, освен новороденото.

5. Какви екстри се предлагат с количката и какви се налага да закупите отделно?
· Помислете за:

· Дъждобран

· Мрежа за защита от насекоми

· Помпа за гумите

· Покривало за количката или чувалче за по-студените дни

· Поставки за чаши

· Допълнителна седалка или скейтборд за друго дете

Ако наистина ви предстои да избирате и закупувате детска количка, то разгледайте каталога на MiniMod.bg на http://www.minimod.bg/бебешки-колички, където ще откриете богато разнообразие от модели колички, които безспорно ще отговорят на вашите нужди.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар