8 съвета за справяне със суха кожа през студените месеци

суха кожа
Зимата е вече почти към края си, но това не означава непременно край на студените дни. Именно поради тази причина вие трябва да знаете, че студеното време навън може да увреди вашата кожа, за това е много важно да продължите да се грижите за нея.

През студените месеци повечето хора страдат от сърбеж и суха кожа по откритите части от тялото като: ръцете и лицето. Време е да предприемете действия срещу студа и да защитите вашата кожа. Предлагаме ви 8 съвета, които са доказали своята ефективност в борбата със сухата кожа през зимата. Ако ги включите във вашето ежедневие ще забележите бързо промените и положителното им въздействие върху нея.

1. Вземайте топли душове, но избягвайте горещите
Горещите душове трябва да се избягват през зимата, защото първо те изсушават допълнително кожата и второ те отмиват етеричните масла, които защитават кожата от студените температури. Освен върху кожата топлите душове оказват благоприятно и отпускащо действие върху мускулите на тяло. След подобен душ вие ще се почувствате свежи и отпочинали.

2. Намалете времето и количеството на душовете които вземате през този период
По един душ на ден е нормално за този сезон. Но ако водите по активен начин на живот състоящ се от спорт или редовни пътувания, тогава очевидно ще трябва да се къпете по-често. Ако това е така, тогава сведете продължителността на вземането на душ до минимум, защото продължителността действа като горещия душ, отмиват се етеричните масла от кожата и тя става суха и започва да сърби.

3. Използвайте нежна професионална козметика

грижа за кожата през зимата


Сапунът може сериозно да навреди на вашата кожа, особено през зимата. Според последните проучвания остатъците от сапун могат да предизвикат дразнение на кожата, а в комбинация със студеното време е възможно то да се засили повече. Когато поискате да си купите сапун или друга почистваща козметика от някой магазин е добре първо да проверите неговите съставки. Избягвайте сапуни, които в състава си имат, парфюми и антибактериални компоненти, вместо това заложете на професионална козметика с натурални съставки. Ключов съвет тук е, ако някоя от съставките не ви е позната, по-добре не купувайте този продукт. Също така ако кожата ви е суха изпозлвайте само козметика подходяща за вашия тип кожа. Можете да откриете професионална такава на http://beautyforce.bg/тип-кожа/суха-дехидратирана-кожа

4. Не използвайте гъба или изтривалка
Вероятно повечето от вас си взимат душ, използвайки гъба или изтривалка, защото те ви карат да се чувствате чисти. Това обаче е още една причина за изсушаване на кожата, тъй като с тях се изтриват маслата от вашата кожа. За това през студените месеци по-добре не ги използвайте. Вместо това само ръце сапунисвайте тялото си. Това е изпитан и щадящ метод за вашата кожа.

5. Използвайте овлажнители за борба със сухата кожа през зимата
Има ред причини поради, които е добре да се използват хидратираща професионална козметика в грижата за кожата. През зимата това е много важно, тъй като водата, сапуна и студа оказват лошо влияние върху кожата ви. Чрез използването на овлажнителите влиянието на тези три елемента върху вашата кожа ще бъде сведено до минимум, тъй като те се просмукват в нея и й осигуряват защита от студа и съживяване на етеричните й масла.

6. Не експериментирайте с продукти
На пазара има много продукти, с които бихте могли да защитите вашата кожа през зимата. Все пак е важно да откриете именно тези козметични продукти, които не само ще защитят, но и ще подхранят и направят по красива вашата кожа. Именно поради тази причина специалистите препоръчват употребата на професионална козметика с нежно хидратиращо и подхранващо действие. Именно богат избор от такива продукти ще откриете в http://beautyforce.bg/.

7. Използвайте овлажнител за въздуха във вашия дом
Повечето от съветите до сега бяха какво да правите за своята кожа конкретно. А този съвет е малко по-комплексен, тъй като е важно освен каква професионална козметика позлвате и какъв е въздухът около вас. Овлажнителят за въздух е един чудесен начин да се борите срещу сухия въздух у дома. Като идеалният случай е да има 45%-55% влага в дома ви, това ще гарантира че сухия въздух няма да окаже въздействие върху кожата ви.

8. Пийте по 8 чаши вода на ден
Вие трябва да се стремите да пиете по 8 чаши вода на ден, за да може тялото да използва своите естествени овлажнители и само да попълва изгубените етерични масла през деня. Алтернатива също са плодовете и зеленчуците с високо съдържание на ода в тях. Пиенето на вода уж е проста задача, а доста често се забравя, но може да има значителни ползи за вашата кожа и здравето ви като цяло.

В заключение да се грижите за кожата си, трябва да бъде ваш основен приоритет, защото една здрава и еластична кожа ще ви позволи да изглеждате по-добре, без значение с какво сте облечени.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар