Отслабване и емоции – има ли връзка между любовта и диетите?

емоции и диети
Жените имат две мечти – да бъдат влюбени и да бъдат слаби. Има ли връзка между пеперудите в стомаха и обиколката му, често се питаме? Колкото и да ни се струва чудно, всяка диета е силно подвластна на емоциите, една от които /и то от по-силните / е точно...любовта.

Диетата не е само хранителен режим, съчетан с движение. За да постигнете резултат, на вас ви е необходимо да промените начина си на  живот, за да можете да свалите ненужните килограми. Трябва ви постоянство, упоритост и малко спортна злоба. Позитивните емоции при едно влюбване са най-добрият стимулант, който можете да получите. Тялото и умът ви се нуждаят от енергия, която да превърти запасите от мазнини и да ви даде сила, каквато храната не може. За това се грижат...пеперудите.

Ако погледнем въпросът и от другата му страна, негативните емоции и депресията могат да бъдат проблем за отслабването ,както и даже да се получи обратния ефект – да натрупаме килограми. Представете си, че сте в депресия, че страдате от раздяла. Мозъкът ви се нуждае от позитивни усещания, а когато няма какво друго, храната е най-добрият заместител на емоциите. Голямата кутия със сладолед няма как да ви прегърне, но приятното  усещане да похапваш сладко нормализира бурите в главата. Какво пък толкова, една любов свършва, ще започне нова.

Диетите не са единствено зависими от любовта, като фактор, който ги подсилва или отслабва. Много мощен и силен  участник във всяка промяна е...стресът. Едно от най-неприятните усещания в  съвремието е професионалното прегаряне.  Жените се смятат за естествено защитени от нето, вероятно заради доминиращите мъже в корпоративния свят.

Стресът  и стагнацията са фатални за всяка диета. Леността в ума се предава на тялото, което си дава голяма почивка, обезсмисля всяко начинание, демотивира ви. Защо да тичате в гората или да се храните здравословно, когато във главата ви звънят телефони и крещи някой истеричен началник?

И за това има решение – дайте си почивка. Отпуснете му края, отдайте се на шопинг, сменете гардероба, бъдете дамата, която може и иска да се глези. Ако парите са кът, вземете бърз заем онлайн и си решете проблемите. След това имате възможност да направите каквото си искате, вие сте господар на света. Олекна ви, нали?


Да направим кратък разбор – ако искате да успеете в диетата си, настройте се оптимистично, усмихнато и обичайте. Пазете се от негативизма, стреса и отчаянието, те са  спирачки на работата на целия организъм.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

1 comments:

  1. Отслабването е свързано с количеството на приеманата храна. Обикновено човек които има проблем с теглото не умее да се контролира при храненето. Когато настъпи по силно събитие, което надделява принуждава човека без да осъзнава да започва да контролира процеса на хранене. Това не важе само за храненето, а за всичко като цяло. Един осъзнат човек просто умее да се контролира :)

    ОтговорИзтриване