Как да изберете своята секс играчка според вида на материала

секс играчка
Ако сте решили да обогатите сексуалния си живот с помощта на някоя забавна и вълнуваща секс играчка, то наред с нейното приложение, форма и работни функции трябва да изберете внимателно и материала, от който е изработена. Материалите, от които се правят съвременните играчки за възрастни са много и различни като химичен състав, усещане и въздействие. Докато едни са напълно безвредни, то други са направо опасни за здравето, а към трети една част от хората развиват алергии. Тук ще се спрем на най-често използваните материали, като посочим техните основни характеристики.

Гума

Гумата е най-старият материал, от който се произвеждат продукти за сексуална стимулация, като най-често това са дилда и вибратори. Предимството на гумата е, че е гъвкава и се доближава доста до усещането за реално проникване, но и нейните недостатъци никак не са малко. Миризмата и силният вкус на гумата се запазват през целия период на употреба на играчката. Фталатите, използвани, за да придадат повече еластичност на играчката са едни от най-опасните алергени, като това е валидно дори за модерната днес ‘’Jelly’’ гума. Ако решите да заложите на този евтин материал, използвайте кондом при всяка употреба на играчката.

Латекс

Латексът е разновидност на гумата, от който могат да се изработят зашеметяващи по форма секс стимулатори. Латексът е гъвкав, нежен и приятен на допир, но се нуждае от специални почистващи препарати, които да го направят напълно безопасен за следващата употреба. Основното му предимство е, че е съвместим както със силиконовите лубриканти, така и с тези на водна основа, но се нуждае от специално съхранение (задължително предпазваща материята пудра) и притежава макар и лека, специфична миризма на гума. Може да предизвика алергии.

Стъкло

От този изящен материал се изработват главно дилда и вагинални разширители. Основно предимство на стъклото е неговата твърдост и прелестна визия, както и лесната му поддръжка. Тъй като е непорест материал, почистването само с топла вода в повечето случаи е напълно достатъчно. За направата на секс играчки днес се използва изключително здравото и плътно боросиликатно стъкло.То няма да се счупи, дори ако го изпуснете уреда в банята и позволява температурни експерименти – затопляне и охлаждане. Единствен минус на стъклото – няма нищо общо с усещането за реален секс.

Силикон

Силиконът е най-често използваният материал при направата на дизайнерски секс играчки. Това, само по себе си говори красноречиво за безспорните му предимства. Този материал е хипоалергенен, без аромат и вкус и може да се използва дори от хора чувствителни към всички останали материи. Най-голям плюс е неговата непореста повърхност, която дава възможност за безпроблемно почистване с всякакви почистващи препарати. Силиконът може да бъде твърд или гъвкав, но ако използвате силиконова секс играчка задължително трябва да изберете лубрикант на водна основа и ще можете да ѝ се радвате вечно.

Кибер кожа
CyberSkin, Real Feel Super Skin, Better-Than-Real, Fanta Flesh, Futurotic, Loveclone RX, UR3, Sensafirm – това са все имена, обозначаващи един и същ материал, базиран на еластомера. Играчките, изработени от кибер кожа са сред най-скъпите артикули в секс шоповете, но и най-приятни като усещане. Потресаващата прилика на този материал – визуално и като усещане е причината секс атрибутите, направени от него да се търсят от любителите на максималния комфорт при сексуална стимулация. Като минус на кибер кожата можем да посочим порестата му (и дори дишаща) повърхност, която изисква специално внимание при почистване и съхранение. Една такава секс играчка може да се ползва единствено с лубрикант на водна основа.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар