Мобилни телефони на изплащане – възможност да притежаваме най-новите модели

телефони на изплащане
Днес повечето от нас използват мобилни телефони, закупени на изплащане. Мобилният телефон винаги е бил мечта за човека. Още с изобретяването на първия апарат за провеждане на разговори от разстояние, хората са започнали да се питат: дали някога ще бъде възможно да нося телефона със себе си, когато излизам навън? Ако хората от началото на миналия век можеха да надникнат в бъдещето и да видят всичко, което може днес телефона, вероятно нямаше да повярват на очите си.

Телефонът е необходимост и никога няма да излезе от употреба. Единственото, което ще претърпи е огромна трансформация на работните характеристики. Отбелязвайки промените, които претърпя първият мобилен телефон през последните 20 години е трудно да определим какви нови способности е възможно да притежава в следващите 5, например. Индустрията е най-бързо развиващата в световен мащаб, защото търсенето нараства, въпреки сериозната икономическа криза.

Скъп или евтин е смартфонът?


Ако се разходите по градските улици или дори в парка, ще ви направи впечатление, че дори малки деца носят в ръка смартфони, струващи солидни суми. Едва ли се питате как могат родителите на едно 10 годишно дете да си позволят да му купят телефон за 1000 – 2000 лв, защото сигурно знаете, че голяма част от използваните у нас устройства са взети на лизинг. Това показва, че дори моделите, предлагани на доста висока цена са напълно достъпни за средния потребител, тъй като разсроченото плащане почти не се отразява на финансовото състояние на купувача.

Разбира се, смарт устройствата, които вземаме на изплащане са един постоянен разход, но в същото време предлагат толкова много възможности, че в даден момент се оказват добра инвестиция, вместо скъпа и не съвсем необходима джаджа. Например, мобилните телефони от ново поколение ни осигуряват постоянна връзка с интернет, а това ни дава възможност за по-добри бизнес контакти, за по-лесно изпълнение на служебните задачи и дори за моментално получаване на необходимата информация. Смартфонът, също така замени напълно фотоапаратът и видеокамерата, което ни позволи да си спестим средствата, нужни за тяхното закупуване.

От къде и как купуваме телефони на лизинг?


Статистиката показва, че лидер в продажбите на мобилни телефони на изплащане у нас са трите мобилни оператора. Те предлагат най-изгодни лизингови условия, но това е така само привидно. Истината е, че, за да вземете последен модел апарат на водеща марка като Apple, Sony или Samsung от даден телеком, вие трябва да се обвържете с определен абонаментен план за минимум 2 години. В този случай цената на телефонната услуга е значително по-висока и напълно неизгодна, но тя трябва да компенсира ниската цена на лизинга на скъпия апарат. Вероятно знаете, че няма безплатен обяд?

Друга възможност за разсрочено закупуване на смартустройства са големите вериги за битова техника и електроника и специализираните магазини за мобилни устройства, с каквито интернет пространството разполага в изобилие. Цените и при едните и при другите са доста сходни както при директно плащане, така и при разсрочено такова. Разликата е основно в отношението, като е по-вероятно малкият магазин да ви предложи повече екстри и индивидуално отношение, отколкото гигантът, свикнал да оперира със стотици хиляди потребители дневно.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар