Цветето на нежната любов

момина сълза
Изборът ни от цветя и растения в по-големите цветарски магазини е огромен и човек лесно може да се обърка. Най-различни и красиви букети цветя, а ние трябва да изберем само един от тях – при това, искаме той да бъде най-красивия...но как? Ако избираме букет рози всеки път, когато искаме да зарадваме нашата половинка, жеста няма да остане незабелязан, но няма и да се открои с нищо. Ето защо ние ви съветваме, да избирате цвете в зависимост от повода и причината – ако искате да докажете любовта си например, подарете момина сълза. Едно цвете, което е символ на нежната и чиста любов.

Съществува легенда как точно се е появила момината сълза. В руската митология се говори, че това цвете е създадено от сълзите на кралицата на водата Волхова, която силно обичала гуслара Садко. Волхова скоро открила, че той е влюбен в друга и решила да излезе на брега, където за последен път да послуша красивите песни на своя любим.

Оказало се напразно, защото него го нямало – Волхова го търсила по поля и гори, но не го откривала. И най-накрая, тя го видяла – сред стройните брези и в прегръдките на друга. Тогава тя се върнала на брега и започнала да ридае, а само луната виждала как се стичат едрите капки сълзи. Те падали на земята и се превръщали в невероятни бели цветове. Ето така била създадена момината сълза, до днес символ на нежната, чистата любов, както и на болката на едно горещо моминско сърце.

Днес използваме момината сълза за украса за различни кошници с цветя, в букети цветя, за декорация на сватби и др. Това е едно от най-обичаните и предпочитани растения, като дори е сред най-търсените цветя online. Свободно можете да я откриете в почти всеки магазин за цветя през пролетта – сезона, през който вирее на открито. Ще се впечатлите, когато видите, че има и букети, съставени само от нея – те винаги са красиви и нежни, точно като моминските сълзи.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар