Езикът на нейното тяло

Езика на нейното тялоНевербалната комуникация говори силно и казва много на всеки, който знае как да я тълкува. А
това не е толкова трудно, тъй като почти всички хора издават с жестове и мимики еднакви емоционални състояния. Просто трябва да ги разчетете правилно и да се възползвате от това, което сте научили по този безмълвен начин. Разбира се, има стотици пози с различни значения, но тук ще се спрем само на някои от по-агресивните или издаващите обида.
  1. Протегнати към вас ръце с дланите нагоре: Тя се чувства подложена на атака и се опитва да се защити. Можете да продължите да я нападате, вероятно накрая тя ще се предаде. Внимавайте обаче да не прекалите.

  2. Скръстени пред гърдите ръце: Тя се чувства напрегната или нападната и се опитва да се затвори в себе си, отбранявайки се. Ако вие действително я нападате, може би думите ви удрят право в целта, но тя е непоколебима. Сменете тактиката и не бъдете толкова настъпателни. Освен, ако не искате да си останете сам.

  3. Кос поглед отдолу нагоре в упор: Тя е просто извън себе си от яд. Вероятно сте я настъпили много лошо, или пък дрънкате пълни глупости. При всички положения, следващото действие в тази малка драма е шамар по бузата ви.

  4. Избягване на зрителен контакт: Тя се съмнява. Внушили сте и чувство на вина и неувереност. Време е да минете към утешителни действия и реплики, ако не желаете тя да се заключи в банята и да прекара три часа в рев.

  5. Бясно жестикулиране: Тя е уплашена и разочарована от факта, че нейните аргументи не достигат до вас. Резултатът е почти предвидим – хвърляне на чинии и много сълзи.

  6. Пръсти, притиснати към устните: Или ви лъже, или е казала нещо, от което много се притеснява. Ако е първото, забравете за състраданието и се подгответе за малка мръсна война. Ако е второто, помогнете й да преодолее притеснението – тя ще ви се отблагодари за това.

  7. Ръце на бедрата или зад главата: На пръв поглед, такава поза говори за откриване пред съперника – „ела и ме нападни”. Всъщност обаче, това е уловка. Такава жена е уверена в себе си и в доводите си. Пазете се, може да последва удар под пояса.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар