Женският бюст – някои факти

Женските гърди са истински магнит за повечето мъже и нерядко повод за гордост у самите дами. Големи, малки, крушовидни, твърди, издължени – формата и големината им е толкова различна, колкото и всички други анатомични особености на хората. Невъзможно е да се обобщи всичко за тези женски прелести в един текст, но по-долу можете да се запознаете с някои интересни подробности за тях и по-специално с факти на тема:

Размер
Женският бюст - някои факти

Както и при мъжките пениси, така и при женските гърди може да се каже с положителност следното – няма „правилен” и „добър” размер. Отношението към размера на бюста е преди всичко въпрос на културно обусловени възприятия, като в различните епохи и общества на мода са различни размери и форми. От здравословна гледна точка също няма идеален размер, а също така, ракът на гърдата не стои в никаква връзка с големината на самите гърди.

Ако сестрите ви и майка ви имат голям бюст, не е задължително и вие да имате такъв, макар и да съществува подобна вероятност. Големината на гърдите има и връзка с генетичния материал на семейството, но тя не е точно установена.

Размерът се променя в течение на годините при всяка жена, като тенденцията е към нарастване. Някои жени след раждане изведнъж се оказват горди притежателки на сутиени с два размера по-големи, отколкото преди. Понякога старият размер се връща с времето, но има случаи, когато бюстът си остава уголемен.

Посредством импланти всяка жена може да уголеми бюста си, но това е стъпка, към която следва да се подхожда много обмислено и внимателно. Страничните ефекти и последствията след години могат да бъдат доста сериозни, особено при определен тип импланти. Ако не харесвате малкия си бюст, можете да създадете оптическа илюзия, посредством сутиени с подплънки, но ако сте решили твърдо да си сложите силикон, най-добре е преди това сериозно да се консултирате с доверен лекар-специалист. Размерът може да се коригира и в обратна посока – към намаляване. За целта е необходима хирургическа интервенция.

Женските гърди, въпреки че са относително симетрични, в повечето случаи не са съвсем еднакви. Едната обикновено е по-голяма от другата, като при това и формата им може да се различава. Ако е така и при вас, не се притеснявайте, нормално е. Подобни разлики са в реда на нещата и не са причина за безпокойство от медицинска гледна точка.

Независимо от това какъв размер сутиен ползвате, не забравяйте, че има един човек, който ви харесва точно с такъв бюст, с какъвто сте – вашият партньор. Ако той ви обича, няма значение дали имате малък, или огромен бюст – за него, вие сте любимата жена. Мнението на останалите в този случай не играе никаква роля.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар