За оргазъм, моля, натиснете тук


За оргазъм, моля, натиснете тук.

На жените и на мъжете им се иска в еднаква степен да знаят как се постига безотказният женски оргазъм. Само клиторен ли е той, или трябва да се търси прословутата G-точка? А, ако тази точка съществува, всяка жена ли е „снабдена” с нея?

G-точката е позната от около 50 години, като средно на всеки две години излиза по едно авторитетно изследване на тази тема. Последното такова е съвсем прясно и е плод на проучванията на италиански екип учени. Те изследвали с ултразвук група от 20 жени, част от които вече били преживели вагинален оргазъм (с помощта на предполагаемата G-точка).

Според резултатите, жените, които вече са имали вагинален оргазъм се отличават от останалите по едно известно удебеление на тъканта, в предната горна част на влагалището, където именно следва да е G-точката. Изводът на италианците е, че въпросната точка на удоволствието съществува, макар и не при всяка жена, а ползата от изследването би трябвало да е, че вече всяка жена може с помощта на ултразвук да разбере, дали притежава магическия център на удоволствието. Така жените няма да се лутат напразно как да постигнат оргазъм и ще са спокойни, ако могат да стигат до върховния момент единствено, посредством клиторна стимулация.

Немски учени изказаха веднага съмнение в достоверността на горното проучване. 20 жени са доста непредставителна извадка, жените са много различни по анатомичното си устройство, ултразвукът е ненадежден метод за подобни изследвания – това е част от техните доводи, да не се доверят на италианските си колеги.

Истината е, че от анатомична гледна точка е много трудно да се открие безспорно доказателство за наличието на G-точка. Многократни проби са установили, че в областта, където трябва да се намира тя, няма никакви специални натрупвания от нервни окончания. От друга страна, още в Камасутра се споменава една специална зона от вагината, която следва да е по-чувствителна. Къде е истината е много трудно да се каже, но интересът към G-точката явно е безсмъртен. За да бъдем обаче напълно коректни, следва да припомним, че откривателят й Графенбърг не говори за „точка”, а за „зона”. Възможно е той да е имал нещо по-различно предвид...
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар