Grow shop – какво представлява и защо имаме нужда от него?

Grow shop

Какво е Grow shop?


За по-възрастните ни читатели терминът grow shop е вероятно нещо напълно непонятно. За хората с дори минимални познания по английски, обаче ще стане ясно, че той означава магазин за градинарство. В един такъв магазин, всеки любител градинар, както и професионален земеделски производител може да открие всичко необходимо за своята дейност – от уредите и съоръженията до най-дребните консумативи.

Grow shop-ът е един много полезен за хората, занимаващи се с отглеждане на растения магазин. Той прави максимално достъпни продуктите с огромно приложение в градинарството, като дава възможност на хора от различни региони на страната и света да разглеждат, да сравняват цени, да се информират и да пазаруват по най-удобния начин – онлайн. Гроушопът, особено когато е онлайн магазин има огромни предимства пред морално и технологично остарелите магазини за земеделски и градинарски принадлежности.

Какво можем да намерим в един модерен Grow shop?


Гроубоксове и комплекти
Това, което дава безспорни предимства на един модерен онлайн магазин за градинарство е наличието на модерна апаратура, с която днес работят производители от цял свят. Ако в нашата страна гроубоксовете са нещо ново и непознато, то благодарение на съвременните онлайн магазини, растениевъдите могат да се запознаят с техните функции, качества и ползите от тяхната употреба, така че да преминат към въвеждането им в експлоатация в най-кратки срокове.

Комплектите, предлагани в един специализиран магазин за градинарски принадлежности представляват цялостно оборудване за отглеждане на растения на закрито. Тези комплекти включват професионално изработени гроубоксове, наред с прилежащите към тях осветление, вентилация, саксии и таймери за контрол и управление на апаратурата.

Осветление за отглеждане на растения на закрито
Хората, отглеждащи растителни култури на закрито знаят колко важна част от тяхната оранжерия е осветлението. То осигурява правилно развитие на всички растения – цветя, декоративни храсти и дървета и земеделски култури, като им дава светлината, от която толкова много се нуждаят. Осветлението, също така осигурява и оптималната температура в една оранжерия, така че всички растителни видове да бъдат отгледани правилно.

Като част от осветлението можем да посочим отделните компоненти, подобряващи работата на всяка осветителна система. Това са:

· Аксесоари

· Рефлектори – служещи за оптимално разпръскване на светлината в помещението

· Дросели – необходими за управление на осветителите

· Крушки – с различна степен на мощност, в зависимост от нуждите на помещението и растенията

· Комплекти – съдържащи професионално окомплектована апаратура за градинско осветление

Почви и почвени смеси
Качеството на почвата е основно условие за доброто развитие на отглежданите растения. Тъй като почвата в повечето региони на света е с ниски хранителни стойности, поради дългогодишната експлоатация е необходимо да се ползват специални почвени субстрати, съдържащи всички важни за растенията хранителни компоненти и то в правилното съотношение.

Видовете почви и миксове, предлагани в един добре разработен grow shop имат няколко много важни свойства. На първо място те съдържат оптимално количество хранителни вещества, така че растенията да получат от средата, в която виреят витамините, минералите, ензимите и другите важни нутриенти за своето правилно развитие.

Друга важна функция на почвените субстрати е да осигурят подходящото количество влага за корените. Почвените субстрати имат отлични дренажни свойства, които помагат да се избегне преполиването на растенията, водещо до развитие на патогени и болести, както и до загниване на кореновата система на отглежданите култури.

Измервателни уреди
Всеки компетентен градинар и земеделски производител може да потвърди важността на измервателните уреди при отглеждане на растения на открито и в затворени помещения. Те дават възможност да се измери киселинността и електропроводимостта на хранителните разтвори, с които се коригира или подобрява почвата, в която виреят отглежданите растения.

Торове
Торовете са вероятно едни от най-често използваните в земеделието, градинарството и цветарството професионални препарати. Те осигуряват необходимите за всяко растение хранителни вещества, като се грижат за кореновата система, за стеблата и листната маса, а също и за фазата на цъфтеж, която в много случаи е най-важна за крайния резултат.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар