Онлайн книжарниците бързо навлизат на пазара

интернет книжарница
През последните години онлайн магазините в България бързо набират скорост. Оборотът им расте, а пазарният дял все повече се увеличава, не само защото броят на интернет потребителите расте, но и защото постоянно се увеличава достъпа до мрежата от мобилни телефони - нещо което мнозина подценяваха.

Ако и вие сте сред мераклиите да се захванат с онлайн бизнес и ви се иска да си направите магазин може би ще ви е интересно да научите, че едно от най-успешните начинания е създаването на онлайн книжарница.

Най-голямо търсене
Няколко независими едно от друго проучвания показват, че в мрежата българските потребители са най-склонни да купуват от онлайн книжарници. Това може да ви се струва като голяма изненада, но ако попитате управителите на коя да е онлайн книжарница, то най-вероятно всички ще ви кажат, че посетителите им бързо се увеличават, като това има правопропорционален ефект върху приходите от реализираните продажби.

Онлайн книжарниците се конкурират от магазините за дрехи


Освен онлайн книжарниците, други облагодетелствани са онлайн магазините за дрехи. Оказва се, че българите харчат основно за книги и за дрехи, като всъщност продажбите на книги растат най-вече заради това, че цените им са доста атрактивни.

Достъпните цени правят покупката на книга много предпочитан избор за подарък по най-различни поводи като рожденни и именни дни. Освен това решението да пазарувате от онлайн книжарница е гарант за удобство и за това, че няма да ви се налага а тичате по магазините, а ще можете да заделите времето си за нещо по-важно на момента.

Оказва се, че българите четат много


Ръстът, който почти всяка една онлайн книжарница може да потвърди, някак обърква хората, защото напоследък масово се твърди, че българите не четат достатъчно или поне четат много по-малко от преди. В това обаче май няма много истина, защото купуването на книги по интернет бележи ръст година след година. Твърдението, че българинът не чете можем да си обясним с това, че все пак днес има и други начини да намериш информация и да я прочетеш, като четенето на книги далеч не е единствената алтернатива.

Покупката от онлайн книжарница не носи рискове


Онлайн книжарницата има няколко предимства пред всеки друг олайн магазин. Едно от най-големите и преимущества е това, че книгите на практика винаги достигат до потребителите в едно и също качество. Книгата, за разлика от дрехите, няма размери, които да са от толкова голямо значение.

Докато един онлайн магазин за дрехи например може да ви продаде дреха, която да не можете да облечете, то при онлайн книжарницата най-големият риск е да закупите книга, която няма да ви е интересна. И въпреки всичко, вие ще можете да я ползвате, а след това ако не я желаете, бихте могли да я подарите на някой ваш приятел или познат.

Друго предимство при покупката на книга от онлайн книжарница е, че за разлика от много други стоки, книгата няма срок на годност, който съответно да изтече и да ви остави разочарован притежател на нещо, което да е тотално негодно за употреба.

Големият фурор е преди началото на учебната година


Собственик на онлайн книжарница сподели пред нашия екип, че за него най-добрият момент от годината е преди началото на учебната година. Според онлайн търговеца, това е най-доходоносната част от годината. Причината е, че вече все по-малко родители се спускат да купуват учебници лично по книжарниците, чакайки на дълги и досадни опашки. 

Вместо това, повечето родите предпочитат да посетят в интернет онлайн книжарница, която знаят или която им е била препоръчана от техни близки и съответно да закупят от там всичко необходимо за първия учебен ден, в това число моливи, химикали, бои за рисуване, тетрадки, учебници, чертожни инструменти, помагала и много други.

Онлайн книжарницата е най-спокойното място за покупки


Всички ние обичаме да пазаруваме в магазини, където да можем на спокойствие и без някой да ни пришпорва да закупим избраните от нас артикули. При онлайн книжарницата това е несравнимо удобство. В къщи пред компютъра ще можете да изберете всички необходими ви аксесоари или книги, след което просто да ги поставите в кошницата и за ги купите. 

Всичко това ще ви бъде доставено в удобен момент до входната врата. Пазарувайки по този начин вие ще сте спокойни, че ще можете да прочетете всички характеристики на закупената от вас стока и при това без някой да ви пришпорва.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар