Ароматна вана с етерични масла

етерични масла за вана

Защо да използваме етерични масла?


Силата на благовонните масла е позната още от дълбока древност. Ароматни масла са използвани от жреците при изпълнение на магическите ритуали, поради тяхната способност да въздействат на психиката по определен начин. Етеричните масла притежават многоспектърно действие, поради което могат да се използват по различни начини. С подходящо масло можете да подхраните кожата и косата, да облекчите ставни и мускулни болки, да излекувате възпаления и да успокоите нервното напрежение.

Чистите етерични масла действат най-добре, когато се добавят във ваната. Всички знаем какъв отпускащ и ревитализиращ ефект има горещата вана върху тялото и душата, но малко хора знаят, че този ефект може да се повиши многократно, ако към водата се добавят няколко капки етерично масло.

Знаете ли как да използвате маслата във ваната и защо е важно да избирате подходящите разновидности според конкретните проблеми? Тук ще ви помогнем с някои отговори.

Как да приготвим ваната за лечебна арома терапия?


Всички, които имат късмета да разполагат с вана в банята си, трябва поне веднъж седмично да се наслаждават на лечебна и релаксираща арома-вана. Топлата вана е най-добрият начин да се погрижим за себе си и най-лесният за премахване на стреса, умората и напрежението. Доста често отлагаме да се потопим в топлата ароматна вода за поне половин час, с оправданието за липса на време.

Вечният недостиг на време е най-мощното оръжие на стреса, затова забравете оправданията и се отдайте на заслужен релакс – със сигурност го заслужавате. Това ще подобри не само вашето здраве и настроение, но и това на вашите близки, защото ще бъдете заредени със сили и добро настроение, които ще ви помогнат да откликнете пълноценно на техните нужди.

Да приготвим ваната за лечебна арома терапия!


Освен качествено етерично масло е добре да добавите във ваната и шепа минерални соли. Те ще подпомогнат действието на маслата и в същото време ще хидратират и подхранят кожата ви в дълбочина. Солите за вана, особено когато са добити от чисти термални източници действат много по-добре дори от най-луксозната пяна за вана. Ако искате обилна пяна разбира се, можете да добавите и такъв продукт, но за лечебните цели на арома-ваната са най-важни солите и маслата.

Когато напълните ваната с приятно топла вода, добавете няколко капки чисто етерично масло, като е важно да познавате свойствата на разновидностите, за да извлечете ползите, от които имате нужда в момента. Някои есенциални масла имат стимулиращо и възбуждащо действие, докато други намаляват стреса, тревожността и нервното напрежение, затова избирайте внимателно вида на маслото, така че да отговори конкретно на моментните ви нужди.

Потопете се във ваната и се отпуснете напълно!


След като приготвите ваната с ароматни соли и чисти етерични масла се погрижете нищо и никой да не ви безпокои в следващите поне 30 минути. Изключете телефона, заключете врата на банята, за да бъдете насаме без никой да ви прекъсва, запалете поне една ароматна свещ и по възможност си пуснете лека и приятна музика. Потопете се във ваната и забравете за целия свят. Вдишвайте дълбоко ароматите и отпуснете тялото си напълно.

Ако направите поне веднъж тази процедура, като не пропускате да добавите във ваната подходящо етерично масло, ще се почувствате като преродени. Всъщност, не само ефектът от арома ваната, но и самото преживяване толкова много ще ви харесат, че много скоро ще се пристрастите към този метод за лечение на тялото и душата.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар