Измиващ гел за лице – 5 причини да го използваме

измиване на лице
Продуктите, предназначени за измиване на лицето са едно отлично средство за премахване на грим и замърсявания по кожата. Те варират, като състав и предназначение, но също така варират и като консистенция. Измиващите средства за лице могат да бъдат както с твърда, така и с течна текстура, като течните могат да бъдат кремообразни или под формата на гел.

Геловете за измиване на лице са продуктите, които са по-предпочитани, поради редица техни предимства. Тук ще ви посочим 5 причини да използвате измиващ гел за лице, вместо друг вид средство за почистване на кожата. Разбира се, важно е да изберете и използвате само качествени гелове за почистване, съдържащи предимно натурални съставки, за да извлечете повече ползи от тяхната употреба.

1. Подходящ за всички типове кожа
Измиващите гелове за лице са разработени с минимално съдържание на мазнини, което ги прави отлични за мазна и смесен тип кожа. Те, въпреки това не изсушават кожата, а просто я хидратират в дълбочина, без да стимулират отделянето на себум. Свръхсекрецията на мастните жлези се регулира почти мигновено, тъй като геловете не изсушават прекомерно мазната кожа, както някои по-агресивни средства за почистване. Прекомерното изсушаване стимулира мастната секреция.

2. Перфектен хидратант
Качественият измиващ гел за лице е този, който съдържа перфектен комплекс от микронутриенти, като витамини, ензими и минерали. Макар и несъдържащ мазнини, гелът за лице осигурява добра хидратация на кожата, поради високото съдържание на полезни хранителни съставки, от които кожата се нуждае. Геловете за измиване на лицето са много по-подходящи за сухата кожа, отколкото продуктите с високо съдържание на мазнини, тъй като не запушват порите и разпределят равномерно влагата във всички дермални слоеве.

3. Лесни за употреба
Ако сте ползвали кремове и млека за почистване на грим и замърсявания, вероятно знаете колко по-трудни за употреба са те. Почистването на лицето с тях е бавен процес, състоящ се от няколко етапа, а за извършване на самото действие са нужни и допълнителни консумативи, като памучни тампони, гъби и др. Измиващият гел за лице просто се нанася върху мокра кожа и се разпенва леко с ръце, след което се измива бързо и лесно. Действие, отнемащо само няколко секунди.

4. Дълготрайна употреба
Измиващите гелове не съдържат мазнини, изискващи специални методи на съхранение. На тях, за разлика от продуктите с високо съдържание на мазнини не им влияе влагата и топлината, което позволява, те да се използват много по-дълго без да им се осигуряват специални места за съхранение. Това ви позволява да закупите голямо количество продукт и да го използвате възможно най-дълго време, като го държите на удобно за вас място – предимно в банята.

5. Отлични проникващи свойства

Геловете за измиване на лицето имат отлични проникващи свойства, което позволява на полезните съставки да достигнат до дълбоките дермални слоеве, където да доставят така нужната храна на кожните клетки. Важно е обаче да избирате изцяло натурални продукти, без съдържание на токсични консерванти и стабилизатори и без агресивни пенители, които водят до прекомерно изсушаване на кожата.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар