Шампоани за коса от алое вера

шампоан с алое вера
Алое вера вече няколко хиляди години съпътства човечеството, а праисторическите хора са използвали растението с несравнима лечебна сила още от най-дълбока древност. Още в онези времена хората осъзнавали, че ако наранената кожа, независимо дали от порязване или изгаряне, бъде намазана с гел от алое, то раната ще заздравее много по-бързо и без видими следи.

В наши дни експертите твърдят, че алое вера има много разнообразно приложение и може да се използва еднакво добре както външно, така и за вътрешно приложение, в зависимост от случая. Много благоприятно въздействие има алое вера върху храносмилателната система, но не само.

Полезността на алое вера обяснява защо днес това е растение номер едно в козметичната индустрия и защо различни компании се надпреварват да създадат разнообразие от козметични продукти за широката аудитория. Кремове за лице, маски, балсами, лосиони, шампоани за коса.

За външно приложение…
Освен за лекуване на различни кожни проблеми, алое вера може много успешно да се прилага за нуждите на козметичната индустрия и да се използва в разкрасителните процедури. Тук можем да споменем не само кожата, но и косата, която се повлиява изключително добре от това растение.

Шампоаните за коса от алое вера са идеалното решение за цялото семейство…


Шампоаните за коса от алое вера обикновено са най-доброто решение ако живеете с повече хора, например съпруг, деца и по-възрастни родители. Причината е, че алое вера притежава много различни свойства, които могат да окажат силно въздействие върху най-различен тип проблеми.

При косопад…
Ако вашият съпруг или родителите ви страдат от косопад, тогава шампоаните за коса от алое вера могат да са изключително полезни. Практиката показва, че това растение повлиява много добре подобни проблеми и след неколкократна употреба ще забележите, че проблемът е драстично намалял, а понякога и дори напълно изчезнал.

При пърхот…
Шампоаните за коса от алое вера са доста ефективни ако страдате от проблеми с пърхот. Прави впечатление колко драстично този проблем намалява само след 2 - 3 измивания. Алое вера балансира процесите по омазняване и по този начин пърхотът скоро ще изчезне напълно.

При суха и изтощена коса…
Шампоаните за коса от алое вера са изключително ефикасни за хора, които имат проблеми със суха и изтощена коса. Ще намалят значително цъфтежите, накъсванията, начупванията на косъма, ще се възстанови блясъка и косата ще стане здрава и гъвкава.

При твърде мазна коса…
Шампоаните за коса от алое вера позволяват да миете косата си по-често от обикновено, но за целта, разбира се, трябва да заложите на високо качествен продукт, който да не съдържа химия, а да е напълно натурален и изцяло с естествени съставки, каквито се предлагат например от Savio. Така косата ви ще може да се измива достатъчно често, а влиянието на безценните билкови екстракти ще регулира процесите по омазняване.

За здрава кожа на скалпа…
Продуктите от алое вера са били винаги изключително предпочитани от хора, които имат проблеми с кожата на скалпа. Самото растение я прави по-мека, еластична и жизнена, а от там и самата коса става такава. Алое вера има свойството да помага на различни типове рани и наранявания да оздравяват по-бързо, но това става още на клетъчно ниво, което обяснява защо шампоаните за коса, които са изработени от изцяло естествени съставки на базата на алое вера са толкова благоприятно въздействащи.

Избирайте само натурални продукти…
За да получите резултати, каквито се очаква от един истински продукт с алое вера, вие трябва да използвате само натурални продукти, които не съдържат изкуствено създадени химически съставки. Масовите шампоани за коса, които се предлагат широко в търговската мрежа, съответно са създадени от най-различни химикали и в тях няма нищо натурално и естествено.

В най-добрият случай можете да попаднете на нещо, което съдържа аромати и разредени екстракти от алое, но това далеч няма да ви даде резултатите, на които се надявате. За сметка на това, марките, които предлагат натурална козметика от алое вера, какъвто е случаят със Savio, могат да ви изненадат приятно със своята ефективност. В шампоаните за коса на Savio се съдържат изцяло натурални съставки, което обяснява защото те са толкова ефикасни независимо от типа кожа и коса, които имате, което ги прави здравословен избор за цялото семейство.

А можем ли да си направим само шампоан за коса от алое вера?
Шампоанът за коса от алое вера е нещо, което винаги можете да си приготвите у дома, но има някои причини да не го правите. Би могло да ви откаже това, че алое се настъргва и смила трудно, а когато най-накрая сте приключили със задачата, то готовият домашен шампоан се измива от косата изключително трудно. Ето защо специалисти съветват ако не ви се занимава с тази безкрайно дълга и суетлива работа, то просто да си купите натурален шампоан за коса без химикали. Savio предлага някои доста интересни натурални продукти, които не съдържат химикали и са допълнително обогатени с билкови екстракти от други растения.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар